LOEWE KLANG BAR5 MR ÉS LOEWE SUB5 – 3D HANGZÁS A NAPPALIBA

A Dolby Atmos-szal és DTS:X-szel felszerelt Loewe Klang Bar5 MR-t soundbar és a Loewe Klang Sub5 mélynyomó (Subwoofer) együtt különösen lenyűgöző hangélményt képes biztosítani.

Az új Loewe Klang Bar5 MR soundbarral és a Loewe Klang Sub5 vezeték nélküli mélynyomóval kialakítható egy 5.1.2 csatornás Dolby Atmos-kompatibilis rendszer, amely kombináció a Loewe Technology GmbH fogyasztói elektronikai csoport szerint a legjobb “magával ragadó” térhatású hangzást nyújtja a nappaliban kialakított házimozihoz. Az új Loewe Klang Bar5 MR soundbar a Loewe Klang Sub5 mélynyomó együttes, amint azt a neve is sugallja, szervesen kapcsolódik a Loewe Klang MR sorozathoz, így része a Loewe multiroom audio streaming koncepciójának.

Elegáns dizájn

Magától értetődik, hogy egy olyan márka, mint a Loewe, hangsúlyt helyez a különösen tetszetős kialakításra, és ez egyaránt vonatkozik a Loewe Klang Bar5 MR soundbarra és a Loewe Klang Sub5 mélynyomóra. Maga a soundbar rendkívül kompakt és vékony, a TV-készülék alá éppúgy elhelyezhető, mint falra szerelve. A színe bazaltszürke, minőségi textil burkolattal.

Az előlapon áttetszenek a szövetburkolat alatt elhelyezett kijelző át fényei, melyek a legfontosabb információkat mutatják, a tetején gyakorlatilag a hozzáadott távirányító gombjai vannak duplikálva a közvetlen vezérléséhez. Hátul vannak elrejtve a bemenetek, mellettük egy választókapcsoló sor van, amivel a különböző méretű rendszerelemek beállítása végezhető el. A mélynyomó dizájnja nagyon diszkrét. Színe ugyancsak bazaltszürke. Kiváló minőségű, a teljes hengerpalástot burkoló textil borítással, amely mögött az aktív és passzív mélyhangsugárzók is el vannak rejtve.

Loewe Soundbar5 MR – magával ragadó hangélmény

Talán a legizgalmasabb tulajdonsága a Loewe soundbarnak, hogy miként képes csupán egy forrásból térhatású hangot adni, sőt olyat, ami körülölelő térhatású hangzást is nyújt, amivel a felhasználó a hangesemény kellős közepébe kerül, anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket kellene tennie a rendszer telepítéshez. A Loewe Klang bar5 MR 5.1.2 csatornás rendszernek készült, amiben természetesen benne van az egység részét képező Loewe Klang Sub5 mélynyomó is.

A soundbarba több közepén elől két hangszórót helyeztek el, amik beszédhangra vannak optimalizálva, tehát a filmek dialógjai itt jelenhetnek meg. Ezen kívül van még két felfelé sugárzó, kettő-kettő a jobb és bal oldalon előre néző és egy-egy oldalra néző hangszóró is. Feladatuk egyrészt a sztereó kép létrehozása, másrészt a helyiség falaira és mennyezetére történő sugárzás, ahonnan visszaverődve a tükröződések révén részletgazdag 3D térhangzás jön létre. Fontos megjegyezni, hogy mint mindig az ilyen megoldásoknál, a kialakult hangtér nagyban függ a helyiség méretétől és a hangszórók elhelyezésének módjától.

Vezeték nélküli mélynyomó

A rendszer mélynyomója, a Loewe Klang Sub5, amibe két 6 hüvelykes mélysugárzót építettek be, amit négy passzív sugárzó egészít ki. Az elhelyezésük hatszög alakban történt, hogy egyenletes sugárzást biztosítsanak. A Loewe Klang Bar5 MR-t hajtó erősítő modulok zenei teljesítménye összesen 440 Watt. A Loewe Klang Sub5 mélynyomó 360 Watt teljesítményű, ami együtt összesen 800 watt.

A Loewe Klang Bar5 MR képes Dolby Digital, DTS, Dolby TrueHD, Dolby Atmos és DTS:X tartalom feldolgozására DSP-alapú jelfeldolgozás segítségével. Ezenkívül képes a sztereó tartalmat virtuális térhangzásúra alakítani a DTS Virtual segítségével.

Csatlakozók

A Loewe Klang Bar5 MR természetesen minden szükséges csatlakozással rendelkezik, mindenekelőtt a HDMI-vel, amelyből kettő bemenetként, egy pedig kimenetként érhető el. Így egyrészt létrejön a kapcsolat a tévékészülékkel, másrészt forráseszköz, például Blu-ray lejátszó, streaming kliens vagy játékkonzol is csatlakoztatható. A HDMI-csatlakozások természetesen támogatják az összes vonatkozó szabványt, mindenekelőtt a HDMI CEC-et a központi vezérléshez, fogadják a 4K videót a Dolby Vision, a HDR10 és a HDR10+ szabványú jeleket.

A HDMI-kimenet támogatja az eARC-t, azaz a továbbfejlesztett Audio Return Channel-t is, így a Dolby Atmos vagy DTS:X kódolású tartalom továbbítható a tévéről a Loewe Klang Bar5 MR-re. A soundbar optikai S/PDIF interfésszel és USB-porttal is rendelkezik. Analóg kimenetű eszközök részére egy 3,5 mm-es sztereó minijack-csatlakozó áll rendelkezésre. Mobiltelefonról vagy más okos eszközről közvetlenül Bluetooth-on keresztül is hallgathatunk zenét, anélkül, hogy a hálózathoz kapcsolódnunk kelljen. Ehhez Bluetooth 4.2 áll rendelkezésre. A mélynyomó is Bluetooth kapcsolaton keresztül van a rendszerbe integrálva, így kábelek nélkül a legdiszkrétebben helyezhető el bárhol a nappaliban.

Multiroom megoldások

A DTS Play-Fi-n és a megfelelő Apple iOS és Google Android-alkalmazásokon keresztül sokféle tartalom érhető el, beleértve az egészen nagy felbontású, akár 24 bites és 192 kHz-es felbontású zenékig, valamint különféle streaming ajánlatok is. Ami különösen izgalmas, hogy a multiroom audio streaming más DTS Play-Fi komponensekkel kombinálva is használható. Akár 32 hangsugárzó is lehet a hálózatban és akár 16 hangsugárzó is lehet egy zónában, összesen legfeljebb négy zóna működtethető. A rendszer előnyei a nyitottság és a hosszútávú Apple Home és Google Home támogatás.

Mivel a Loewe Klang Bar5 MR támogatja az Apple AirPlay 2-t és a Google Chromecastot is, nem csak zenét streamelhetünk, hanem az Apple HomeKit és a Google Home közvetlen kapcsolata is garantált. Ez lehetővé teszi a hangvezérlést, az Apple Siri vagy Google Assistant segítségével. Csakúgy, mint a Loewe Klang MR sorozat megoldásai, a Loewe Klang Bar5 MR is különféle módokon érhet el olyan szolgáltatásokat, mint a TIDAL, Spotify, Deezer, Amazon Music HD vagy Apple Music, és elérhető az Internet rádió is. A hálózatba való belépés egyébként nagyon egyszerű a soundbar WiFi modulján keresztül, ami IEEE 802.11n szabványú.

Loewe hangszórók, 7.1.2 térhangzás

A Loewe MR hangsugárzó sorozat tagjai az MR5, az MR3 és az MR1. A Klang MR5 a család legnagyobb tagja, összesen 180 W-os zenei teljesítménnyel, három magassugárzóval, három szélessávú hangszóróval, egy mély- és két passzív sugárzóból állnak. A középső a Klang MR3 amit közepes méretű szobákhoz készítettek és amit a Loewe könyvespolc-hangszórónak ajánl.

Teljesítménye 150 Watt. Három szélessávú, egy mély- valamint két passzív sugárzó került beépítésre. A legkisebb a Klang MR1 30 W-os kimeneti teljesítménnyel. Beépített fali tartójának és kompakt kialakításának köszönhetően a Klang Bar5 Soundbar hátsó hangsugárzójaként használható.

A rendszer mindegyik tagja Bluetoothon (v4.2) keresztül csatlakoztatható okostelefonhoz vagy táblagéphez. Vizuálisan a kúp alakú hangszórók „elegáns akusztikus szövettel” vannak borítva, üveg felső panellel, érintőfunkcióval és LED kijelzővel. Az Apple Airplay 2-n vagy Google Chromecaston keresztül vezérelhetők, és hozzáférhetnek a népszerű streaming szolgáltatásokhoz.

Amellett, hogy a Loewe Klang MR sorozat tagjai használhatók a Multiroom hálózaton keresztüli streaminghez a DTS Play-Fi-n keresztül, a Loewe Klang Bar5 MR soundbarral is képesek együttműködni az MR sorozat tagjai, ezzel lehetőség nyílik egy valódi 7.1.2 rendszer kialakítására. Az így kialakított surround rendszer a WDAL 2.0-án keresztül használható vezeték nélküli többcsatornás átvitelhez. Ezáltal a vezeték nélküli hangsugárzók valódi alacsony-késleltetésű térhatású hangsugárzókká válnak.

(Brindzik József)

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]