MARTIN LOGAN MOTION Foundation F1 – LENYŰGÖZŐ HANG, KORREKT ÁR

A MartinLogan több mint 40 éve elismert márka, amely kiváló minőségű és innovatív hangszóróiról ismert.

Tapasztalatával a márka vezető szerepet tölt be a piacon, és olyan csúcsminőségű hangrendszereket kínál, amelyek páratlan hallgatási élményt nyújtanak. Hangszóróikat fejlett technológia és prémium anyagok felhasználásával tervezték, ami kivételes hangtisztaságot és pontosságot eredményez.

A MartinLogan a termékek széles választékát kínálja, különböző méretű pénztárcáknak és preferenciáknak megfelelően, így népszerű választás az audiofilek körében. Ha valaki olyan álló hangfalakat keres, amelyek kivételes hangminőséget és lenyűgöző látványt nyújtanak anélkül, hogy a pénztárcát túlságosak megterhelnék, akkor érdemes elgondolkodni a MartinLogan Motion Foundation F1 álló hangfalak beszerzésén.

Kicsomagolás

A hangfalakhoz négy rácsot is mellékelnek, segítségükkel diszkrétebb vagy feltűnő megjelenést is kölcsönözhetünk a dobozoknak. A négy kitámasztó láb gondoskodik a stabilitásról és a rezgések csökkentéséről, így javítva az általános hangminőséget. A hangfalak karcsúak, modernek és gyönyörű a kivitelezésük, a kompakt kialakítás miatt ideális választás azok számára, akik egyszerre vágynak helytakarékos hangfalakra és kiváló hangzásra.

Tervezéskor odafigyeltek a részletekre, az eleganciát egyesítették a funkcionalitással, az ízléses és modern külső kiváló minőségű kivitelezéspárosul, kifinomult megjelenést biztosít. A szekrény hátulról portolt, ötutas hangszórókábel csatlakozókkal van felszerelve, amelyek kettős kábelezésre nem alkalmasak. A Foundation F1 általános építési minősége elsőrangú. A Secure-Lock rácsok rögzítőfülek segítségével biztosítják a tökéletes megjelenést. Az ívelt oldalsó panelek nemcsak vizuálisan mutatnak jól, funkcionális célt is szolgálnak, csökkentik a szekrény diffrakcióját

Teljesítmény

A MartinLogan Motion Foundation F1 álló hangfalak nem okoztak csalódást. Egy Gen 2 Obsidian Folded Motion Tweeter (FTM) hangszóróval rendelkeznek, ami a MartinLogan egyik jellegzetes technológiája, elképesztő magas frekvenciás teljesítményt nyújt filmnézés, zenehallgatás vagy játék közben. Különböző zenéket, egy filmet, valamint videojátékot játszottam le, hogy teszteljem a teljesítőképességet.

A hangkép lenyűgöző, olyan finom részleteket is hallottam a zenében, amiket korábban nem vettem észre. A basszus nehéz, erőteljes, amit a középtartomány gazdag és kifejező tónusokkal egészített ki, kiegyensúlyozott és magával ragadó hallgatási élményt nyújtott, bemutatta a hangzás teljes spektrumát.

A magassugárzót úgy tervezték, hogy pontos és részletes magas frekvenciás megszólalást produkáljon. Az 5,5 hüvelykes középsugárzó és a három 5,5 hüvelykes alumínium mélysugárzó zökkenőmentesen működött együtt, és kiegyensúlyozott, széles frekvenciatartományú hangzást hozott létre. A Folded Motion Waveguide kulcsszerepet játszott az egyenletes és ellenőrzött hangeloszlás biztosításában, a funkció maximalizálta a tisztaságot, a részletességet és a kimenetet, emelve a hangszórók általános teljesítményét. Egész testemben éreztem a zene rezgéseit, ami magával ragadó hallgatási élményt teremtett.

Az F1 hangszórók széles hangképet reprodukálnak. Ez azt jelenti, hogy a hangzás kitölti a szobát, és térérzetet teremt, azonban az elhelyezés kulcsfontosságú az optimális teljesítményhez, ezért időt kell szánni arra, hogy megtaláljuk a hangszórók megfelelő helyét. A zene szólt, behunytam a szemem, és úgy éreztem, mintha egy élő koncert közepén lennék.

Ez különösen a zenekari daraboknál volt érezhető, ahol minden hangszert tisztán hallottam, és éreztem az egyes szekciók elhelyezkedését a zenekarban.
A filmek tesztelése sem okozott csalódást. A párbeszédek tiszták és könnyen érthetőek voltak, a hangeffektek pedig dinamikusak és élethűek, szinte benne voltam a filmben. A hangfalak a teljes frekvenciamenetet tudták kezelni, akár 300 watt folyamatos teljesítmény mellett, nagy hangerőn is tisztán, torzítás nélkül dolgoznak.

Ítélet

A MartinLogan Motion Foundation F1 álló hangszórók minden szempontból lenyűgöztek. A kifogástalan kialakítástól kezdve a kivételes teljesítményig felülmúlták az elvárásaimat. A széles hangkép, az erőteljes tisztaság, a kiegyensúlyozott hangzás, valamint a sokoldalúság teszi őket az állványos hangfalak piacának egyik legjobb versenyzőjévé.

Kisebb hátrány, hogy a legjobb teljesítményhez, egy komoly erősítőbe is be kell fektetni, de összességében öröm a használatuk. Az általános érték és a kivételes részletesség miatt ezek a hangszórók jól alkalmazhatók a feltörekvő audiofilek és a szélesebb közönség számára egyaránt. Ha valaki prémium kategóriás álló hangfalakat keres, a MartinLogan Motion Foundation F1 értékes befektetés lehet a tökéletes házimozi-élményhez.

(HerkovitsTamás)

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]