Moon NEO ACE – CSÚCS ALL-IN-ONE ZENELEJÁTSZÓ

A Moon Neo Ace egy nagyszerű, sokoldalú, „minden az egyben” rendszer, amellyel órákon át játszhatja kedvenc dallamait. Olyan készülék, amely a zenét helyezi a prioritások élére.

Az időközben Eisa díjat kapott SIMAUDIO MOON 22 hangszórók után ebben a lapszámunkban a MOON ACE all-in-one által rendszerré avanzsálódott (korábban piacra került) zenelejátszó bemutatójával folytatjuk. Az Ace az „A Complete Experience” rövidítése, és a Moon pontosan ezt kínálja ehhez a 2800 GBP-os egydobozos rendszerhez.

Egyetlen dobozba van csomagolva minden, amit elvárhatunk egy modern sztereó hifi berendezéstől: ez egy integrált erősítő, nagy felbontású DAC-kal és streamerrel, van benne Bluetooth, Wi-fi, valamint internetes rádió, és ha mindez nem elég, akkor van még egy phono alkalmazás is a kínálatban. Csak annyit kell tennie, hogy hozzáadja a dedikált Moon 22 hangszórópárost, és máris, gyakorlatilag bármilyen forrásból élvezheti a zenét.

Jellemzők

A dobozban egy A/B osztályú erősítő van, amely csatornánként 50 W-ot ad le (8 ohm). Aztán van egy nagy felbontású DAC, amely mindent támogat a Spotify streamektől és MP3-tól egészen a 32 bites/384kHz-es és DSD256-os nagyfelbontású fájlokig. Biztos lehetsz benne, hogy a Moon le fogja játszani az összes 24 bites WAV, FLAC és AIFF számot. Úgy is mondhatnánk, hogy a Moon Neo Ace napjaink egyik legérdekesebb és legsokoldalúbb zenelejátszó eszköze. Zeneszámokat streamelhetünk laptopról vagy NAS-ról, feltéve, hogy mindegyik ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik.

Hozzáférhetünk a vTuner internetes rádióállomásaihoz és natív Tidal-támogatást is kapunk a CD-minőségű zene streameléséhez. Az aptX Bluetooth segítségével dalokat választhatunk okostelefonról vagy táblagépről. Az eszközt a MOON menüjén keresztül kell párosítani, de gyorsan csatlakozik, és nem akadozik, csatlakoztatása az otthoni hálózathoz történhet Wi-Fi-n, vagy a stabilabb kapcsolat érdekében Ethernet porton keresztül. Ez is azonnal kapcsolódik és a tesztelés során egyszer sem tapasztaltunk kiesést – ami kiváló hír, főleg, ha sokat fog streamelni.

bluet

Ami a fizikai kapcsolatokat illeti, az analóg és digitális bemenetek a készülék hátulján kaptak helyet. Két pár RCA bemenet (és egy kimenet), két-két optikai és koaxiális bemenet, valamint egy B típusú USB, amellyel laptopját a Moon-hoz csatlakoztathatja.
A bakelitről sem feledkeztek meg: a beépített mozgómágneses phono stage-nek köszönhetően a lemezjátszót közvetlenül az Ace-hez tudjuk csatlakoztatni.

Az előlapon van egy 3,5 mm-es bemenet a zenelejátszók csatlakoztatásához, valamint egy 6,3 mm-es fejhallgató-port. Egy sikeres hifi rendszer egyik legfontosabb értéke abban rejlik, hogy mennyire könnyű vele együtt élni. Egy olyan hálózati terméknél, mint a Moon Neo Ace, amelynek célja, hogy mindent lejátsszon és streameljen, még fontosabb szempont, hogy az egyszerű műveletek ne okozzanak csalódást zenehallgatás közben.

A Moon célja megvalósult. Itt minden egyszerűen működik. Az internethez való csatlakozás azonnal megtörténik, a hangerő módosítása a távirányítóval vagy a készülék tárcsájával zökkenőmentes. A MiND Controller alkalmazás úgy működik, mint egy álom. A MiND a Moon Intelligent Network Device rövidítése, és ez a Moon streaming moduljának vezérlő agya.

A mellékelt távirányító szépen felépített, intuitív módon működik az egységgel, de ne vigye messzire, ha hozzá szeretne férni a hatalmas, hálózatba kapcsolt könyvtárában található összes dalhoz. És itt jön be a Moon MiND Controller alkalmazás. Ezzel minden forrásból kiválaszthat dalokat – az analóg bemeneteken, a NAS-könyvtáron, az okostelefonon, a Tidalon és az internetes rádión keresztül.

Az alkalmazás gyors, és késedelem nélkül lejátssza a dalokat, miközben nem próbál túl okos lenni. A felület egyszerű, de informatív, a menük és az albumok logikusan vannak rendezve. Az albumborítók megjelennek, miközben a felhasználó görgeti a listát. Még egy teljes heti használat után sem tapasztaltunk akadozást vagy lemaradást. Ez minden alkalmazás számára lenyűgöző.

Felépítés

Az Ace dizájn hasonlóan egyszerű: okos, elegáns és robusztus felépítésű. Az alumínium váz és a szálcsiszolt előlap megnyugtatóan masszív és magas színvonalon készült. Az ívelt élek miatt kicsit érdekesebbnek tűnik, mint a hagyományos téglalap alakú dobozé, míg az ügyes burkolatnak köszönhetően csak néhány gomb, egy érzékeny hangerőszabályzó és egy OLED-kijelző gondoskodik a kezelésről.

A fekete-kék OLED-kijelző éles és könnyen olvasható az összetett információk ellenére. Még oldalról is leolvasható a dal/előadó neve, láthatjuk a hangerőt, az eltelt időt és a fájltípust is. Az előlapon található gombok segítségével elmélyülhet az Ace menüiben, ahonnan csatlakozhat a Wi-fi-hez, kikapcsolhatja a kijelzőt, ellenőrizheti a firmware-frissítéseket is. A többi gombbal kiválaszthatjuk a bemenetet, halványíthatjuk a kijelzőt és némíthatjuk a hangot.

Teljesítmény

Kezdtük azzal, hogy a NAS-meghajtónkról streameltünk, kis idő elteltével nagyjából végignéztük az összes kedvenc albumunkat. Az Ace kifejezetten jól kezelte a részleteket, minden hangszert könnyedén el lehet helyezni a széles, nyitott panorámán. Nick Cave hangja az (Are you) the One That I’ve Been Waiting For? című dal stúdiófelvételén meghitten hangzik. Könnyű, gördülékeny muzsikának tűnhet, de az Ace a dinamikus váltásokat is nagyszerű irányítással és finoman kezeli.

A zongora és a vonósok lassú, melankolikus felépítése Ólafur Arnalds „Raein”-jében gyönyörűen kommunikál, a zongorahangok szilárdan szólnak, a zene pedig finoman kibontakozva meséli el a történetét. Az ”Of Monsters and Men” álmodozó-folk-indie-pop dal csillogással szárnyal, soha nem hangzik túl fényesen vagy durván.

Az agresszívebb hangokat – mint például a heves dobokat, mély basszushangokat és intenzív gitárszólókat a „Rage Against the Machine” dalban kellő erővel kezeli. De az ACE-nek továbbra is kellemes és magával ragadó a hangja, függetlenül attól, hogy milyen zene kerül a „színpadra”. A Moon-t az teszi különlegessé, hogy milyen simán és vonzóan hangzik, függetlenül a fájltípustól és a felvétel minőségétől. A hangzást egyébként is az jellemzi, hogy mindenféle zenét kellő módon tud kezelni; egy nagy felbontású Fleetwood Mac dalt pont olyan lelkesedéssel és ritmikai pontossággal mutat be, mint a Nirvana „Smells Like Teen Spirit” Spotify változatát. Nem diszkriminál.

Ez azt is jelenti, hogy a Moon nem mutatja meg a felvétel minden hibáját, de nem engedi el a zene fürgeségét, részletgazdagságát vagy gördülékeny dinamikáját sem. Egyértelmű célja, hogy megtartsa a kiegyensúlyozott, zeneileg átütő, de ugyanakkor izgalmas hangzást. A Moon minden bemenetén – vezetékes és streaming – is képes volt produkálni ezt a hangzási karaktert, ami azt jelenti, hogy a Moon minden bemenetét bátran használhatjuk és ez igaz a streamer, a phono stage és az USB bemenetekre egyaránt.

Ajánlás

A Moon Neo Ace egy nagyszerűen hangolt rendszer, ami a zene élvezetét helyezi első helyre, függetlenül attól, hogy mit játszik le. Imádtuk, hogy milyen könnyű a használata – a vezérlők és a hálózati funkciók zökkenőmentesen kezelhetők, ez egy olyan termék, aminek a használata mosolyt fakaszt az arcunkra. Nagyon kevés olyan rendszer létezik, amely az összes különálló hifi komponenst ilyen könnyedén, egyetlen dobozban tudja egyesíteni.

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]