PANASONIC SC-DM502 – ALL-IN-ONE

Akiknek a zenehallgatás hozzátartozik a mindennapjaikhoz, bizonyára értékelni fogják a Panasonic kompakt sztereó hangrendszerét.

A Panasonic SC-DM502 mini hifi készüléke fekete és fehér színekben érhető el, alapvetően baráti áron. Alkalmas rádióhallgatásra, CD lejátszásra, továbbá rendelkezik USB és RCA bemenettel, valamint Bluetooth-képességgel. Most vegyük szemügyre közelebbről is.

Felszereltség

Az all-in-one hangrendszer elhelyezése kompakt méreteinél fogva bizonyára nem fog senkinek gondot okozni, könnyen találhatunk neki helyet például egy kis szekrényen a nappaliban. A készüléket a kijelző alatt található gombok segítségével vezérelhetjük manuálisan, de természetesen egy elegáns kis távirányítót is kapunk hozzá. A DAB+ digitális rádiójelek fogadására a mellékelt kábelantenna szolgál. Az egységet a koaxiális aljzatnak köszönhetően otthoni antennarendszerhez is csatlakoztathatjuk, továbbá beépített FM rádió is található benne.

Használat

Az első bekapcsolást követően a mini hifi készülék CD módban indul el, ezután a „Select” gomb megnyomásával váltogathatunk a különböző bemeneti források között. A DAB+ kiválasztása után a rádió automatikusan a rendelkezésre álló adók után kezd kutatni, melyeket ABC sorrendben rögtön el is tárol. A kedvencek között 20 ilyen állomást tárolhatunk el, melyek közül az első ötöt a készüléken található dedikált gombokkal praktikusan egy pillanat alatt elérhetjük.

A teljes funkciókínálat használatához értelemszerűen szükségünk lesz a távirányítóra. Segítségével választhatunk a hét előreprogramozott hangszínbeállítás (pl. Mozi, Hírek, Énekhang vagy Tiszta), illetve beállíthatjuk az időzített kikapcsolást. Összesen három különböző hangprofil eltárolására van lehetőségünk. A mélyek és a magasak mértékét kézzel is szabályozhatjuk, ezenkívül a SC-DM502 egy dinamikus basszus, valamint surround funkciót is kínál. Amennyiben valaki a készüléket a hálószobában helyezné el, praktikus opcióként lehetősége van a kijelző fényerejének a csökkentésére.

Hangzás

A Panasonic mini hifi egysége két darab 8 cm átmérőjű szélessávú hangszóróval rendelkezik, melyek összesen 40 W teljesítményről gondoskodnak, a hangzást pedig két, a készülék hátoldalán található bass-reflex nyílás is támogatja. Mivel az SC-DM502 esetében egy all-in-one rendszerrel van dolgunk, rádióhallgatás mellett használhatjuk CD-lejátszóként, illetve külső források megszólaltatására is.

Ennek megfelelően kezeli a csatlakoztatott pendrive-on lévő mp3 fájlokat, Bluetooth által összekapcsolhatjuk okostelefonunkkal, és több hasonló készülékkel ellentétben használhatjuk a televízióhoz kötve, annak hangszórójaként. Ehhez nem is kell mást tennünk, mint hogy a TV-t egy optikai digitális kábel segítségével egyszerűen a Panasonic mini hifi berendezéshez csatlakoztatjuk. A készüléket ezenkívül ellátták egy pár RCA bemenettel is, mely további mozgásteret kínál, amennyiben más lejátszóeszközt csatlakozatnánk hozzá.

Összegzés

A Panasonic SC-DM502 egy igazi mindentudó, hiszen mind rádióként, mind CD-lejátszóként megállja a helyét, ezenkívül Bluetooth-on, USB-n vagy direkt bemeneten keresztül is használható zenelejátszásra. A kompakt sztereo berendezés kényelmes zenehallgatást tesz lehetővé a kis és közepes méretű helyiségekben, miközben kiegyensúlyozott hangzást és egyéni beállítási lehetőségeket kínál, melyet a készülék elegáns külseje tesz teljessé.

(Markovits Tamás)

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]