Philips 55PUS8808 TV – MEGFIZETHETŐ MULTIFUNKCIÓK

A Philips a középkategória legújabb tagjának olyan nevet választott, amely egyszerre hangzatos és szemléletes: „THE ONE”.

De nem csak a címadó név a figyelemre méltó – az innovatív technológia, amely lenyűgözően tiszta kép- és hangminőséget tesz lehetővé, szintén kiemelkedő. Emellett a televízió vizuálisan is nagyon meggyőző. A Philips „The One” szériája a gyártó egyik legkelendőbb modellje. Az idei változat vizuálisan ott folytatja, ahol elődje, a Philips 55PUS8807 abbahagyta.

A két modellben közös a kiváló minőségű kivitelezés is, ami egyébként várható volt. A váz, a keret és az állvány anyagául alumíniumot választottak, ami valóban értékes és nemes megjelenést kölcsönöz a modellsorozatnak. Az 55PUS8808-at nem feltétlenül kell tévészekrényre helyezni. Egy alternatív VESA 200 x 300-as fali tartóval (nem tartozék!) a tévé néhány lépésben a falra is felakasztható.

Jellemzők

A Philips semmiképpen sem fukarkodott a PUS8808 sorozat felszereltségével. A tévé összesen négy HDMI bemenettel rendelkezik, amelyek eARC-vel vannak felszerelve. Ez azt jelenti, hogy külső eszközök, például Blu-Ray lejátszók, set-top boxok vagy játékkonzolok csatlakoztathatók a tévéhez. Ezek közül két port még a HDMI 2.1 szabványt is támogatja, amely kivételes 4K felbontást kínál 120 képkocka/másodperc sebességgel, változó képkockasebesség-szabályozással (VRR) és ALLM-mel.

A Philips emellett figyelemre méltóan gyors, mindössze 9 milliszekundumos válaszidővel is brillíroz, miáltal ideális „gamertévének” is, különösen a gyors lövöldözős játékokhoz. A két rendelkezésre álló USB-portnak köszönhetően lehetőség van az aktuális TV-műsor rögzítésére külső adathordozó, például USB-stick vagy USB-merevlemez segítségével.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a készülék csak egy tunerrel rendelkezik, ezért felvétel közben nem szabad csatornát váltani, hogy ne szakítsa meg a folyamatban lévő felvételt. A tuner átfogó televíziós vételt tesz lehetővé, és a gyors csatornaváltásoknak köszönhetően kellemes tévézési élményt biztosít.

Smart TV

A Philips 55PUS8808 „The One” egy modern okostévé, amely a legújabb Android-alapú Google TV operációs rendszerrel van felszerelve. Az ikonokra épülő felhasználói felület már sok felhasználó számára ismerős, és az Amazon Fire TV is használta. A tévé már rendelkezik az összes népszerű streaming szolgáltatással és médiatárral, például az Amazon Prime Video, a Netflix és a Disney+ választékával, és könnyen kezelhető hangutasítással, illetve távirányítóval is.

A Philips egyedülálló Ambilight háttérvilágításával páratlan technológiát hozott létre. A képernyő hátoldalán található LED-ek felveszik a tartalom színeit, és visszatükrözik azokat a környezetre, ami lenyűgöző hatást kelt. A fokozott megvilágításnak köszönhetően a kijelző nagyobbnak és lenyűgözőbbnek is tűnik. Ennek az innovatív funkciónak az élvezete tovább fokozható, ha összehangolhatjuk a nappali világítással, és kiválaszthatjuk, hogy az Ambilight LED-ek milyen színben világítsanak.

Képminőség

A Philips 55PUS8808 TV lenyűgözően jó képminőséget kínál megfizethető áron. A készülékbe egy 55 hüvelykes, 3840x 2160 pixel felbontású, 4K-s VA LED LCD panel, és a gyártó saját, P5 AI képfeldolgozó chipje került, ami a nem 4K-s felvételeket is láthatóan szebbé teszi. A 120 Hertz-es képfrissítési frekvenciával tökéletes a gyors mozgásokhoz, tiszta és egyenletes eredményt nyújt sportműsorok vagy egyebek közben is.

A maximális fényerő 500 nits, ami megfelelő a szép fényes képek megjelenítéséhez. A LED-es háttérvilágítás micro dimming-et használ, ami biztosítja a fény egyenletes eloszlását. Bár az LCD-technológia nem optimális a mélyfeketékhez, és azok hajlamosak sötétszürkének tűnni, ez alig vehető észre, ha már az ember belemerült a filmes akcióba.

A több mint 60 fokos szögig tartó betekintési szögstabilitás igazán meglepett minket. A színek továbbra is pontosak maradtak, és semmi sem zavarta a legjobb barátokkal együtt töltött hangulatos házimozi estét. A Philips 55PUS8808 a HDR filmeket ragyogó minőségben jeleníti meg, és támogatja a HLG és HDR10, valamint a Dolby Vision és HDR10+ technológiát. A készülék fényereje a teszt során nem mutatott semmilyen rendellenességet. A panel egyenletesen világít, és egyértelműen nem voltak bevillanási hibák.

Hangminőség

A Philips ebben a készülékben négy darab, egyenként 10 wattos rejtett hangszórót helyezett el. Ez a sztereó hangszórórendszer kellemes hangminőséget biztosít, amely még egy nagyobb szobában történt vizsgálat során sem vesztett a minőségéből. A hangszórók automatikus kalibrálása és környezetükhöz való illesztése jelentősen javítja a hangzásképet, ami az egyszerű sztereó hangszórók esetében bizony nem így van.

Talán az egyetlen halvány megjegyzés, ami ide illik, hogy a hangrendszer kissé alul teljesített a mélyebb frekvenciákon, különösen akciófilmek vagy zenei közvetítések esetén. Az élő tévéműsoroknál azonban a hangzás tökéletesen kielégítő volt.

A jobb hangminőség érdekében ajánlott a rendszer tovább optimalizálása, például a Philips Audio Fidelio B97/10 soundbar segítségével, aminek a hangja nagyon hasonlít a „The One” -hoz, és ezért tökéletesen illeszkedik a teljes hangzásképhez. Ezzel a soundbarral még intenzívebb hangélményt lehet kihozni a készülékből.

Összegzés

A Philips tökéletesen meggyőzött bennünket új középkategóriás modelljével, a „The One”-nal, amely kiváló ár-érték arányt kínál. Az 55PUS8808 élénk színekkel és nagy felbontással dolgozik, még az akció dús jelenetekben is. A hangzása megfelelő. A háromszoros TV-tunerrel, Google TV-vel és hangvezérléssel ellátott átfogó felszereltség szinte minden kívánságot teljesít. Különleges csemege az Ambilight háttérvilágítás, amely kizárólag a Philips készülékek prémium tartozéka. Kifejezetten ajánljuk.

(Somfai Gábor)

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]