Philips 65OLED984 – A MONUMENTÁLIS LUXUS

Home Teszt Televízió, projektor, Blu-ray és házimozi. Philips 65OLED984 – A MONUMENTÁLIS LUXUS

A vállalat komoly erőfeszítéseket tett például, hogy a lehető legkedvezőbb áron kínáljon ilyen típusú készülékeket, és ezzel párhuzamosan előálltak néhány, a megszokottnál jóval komolyabb hangrendszerrel ellátott modellel is. 2019-ben a cég célba vette azt a luxuskategóriát, amiben a Loewe csődjével némi vákuum keletkezett. Ennek tökéletes bizonyítéka a Bowers & Wilkins audio specialistával közösen fejlesztett Philips 65OLED984 típusú termék, amelyet elsőként szerkesztőségünk próbálhatott ki Magyarországon!


Monumentális külső

 

Vannak olyan Philips tévék is, aminél láthatóan törekedtek arra, hogy a külső minél visszafogottabb legyen, aminek következtében a készülék észrevétlenül simulhat a környezetébe. Nos, a 65OLED984 nem ilyen. A nagy méretű OLED kijelzőhöz ugyanis hangsúlyosan, a tekintetet magára rántva csatlakozik a Bowers & Wilkins teljes értékű hangrendszere, amely büszke, határozott, egyedi vonalakkal rendelkezik. Ráadásul az egész szett egy nagy méretű, masszív, direkt ehhez modellhez tervezett, alumínium állványon nyugszik, így a termék magassága eléri a 133 centimétert. Nem ehhez vagyunk szokva manapság, de egyáltalán nem baj az, hogy valaki mer bátran kilépni a komfortzónából!

 

Pláne, hogy a végeredmény igen jól sikerült, hiszen a 65OLED984 esetében egy igazán szemrevaló televízió született, amiről csak úgy süt a modernitás és az erő. A kávák rendkívül vékonyak, szélességük alig egy centiméter és a tv kikapcsolt állapotban úgy fest, mint valamilyen modern műalkotás. A termékhez mellékelt távirányító is dizájnosabb a megszokottnál, külsejében is passzol a televízióhoz. A sok gombos periféria hátlapján egy teljes QWERTY billentyűzetet is elhelyeztek, ami nagyon hasznos lehet a különféle internetes alkalmazások futtatása során.

 

A ki- és bemeneteket ezúttal is a hátlapon helyzeték el, amelyek révén a készülék egyszerűen csatlakoztatható a hálózathoz, illetve a külső eszközökhöz, azaz például házimozi szetthez, soundbarhoz, sztereó rendszerhez, asztali médialejátszóhoz, smart boxhoz, konzolhoz, NAS-hoz vagy számítógéphez. A modell természetesen rendelkezik beépített WiFi egységgel, illetve Bluetooth adapterrel is, így a különféle vezeték nélküli adatátviteli technológiák használatát is biztosítja.

 

pminőség

 

E modellbe is az LG Display által fejlesztett és gyártott 4K HDR OLED panelt építettek, amelyet a saját, házon belül fejlesztett P5 Pro nevű képfeldolgozó processzorral egészítettek ki. Ez utóbbi egység felelős a lehető legjobb színpontosságért, a hibátlan mozgásvezérlésért, és ez tartalmazza azokat a különféle képmódosító, képjavító eljárásokat, amelyektől igazán “jó” lesz a kép.

 

A képalkotási eljárásból fakadóan elméletileg biztosított a hibátlan, fényszivárgás mentes, 0 nit fényerejű fekete tónus és ebből fakadóan a végtelen valós kontrasztarány megjelenítése. A koloriméterrel végzett műszeres mérések, pedig igazolták, hogy ez a valóságban is így van. A kontraszt tehát elképesztően jó, semmi szükség a külön felkínált Kontrasztjavítás elnevezésű funkció használatára, amely ugyan hangsúlyosabbá teszi a világos és sötét árnyalatok közti különbséget, viszont cserébe a finom részletek egyszerűen elvesznek. A tónusok épkézláb beállítások mellett markánsak, vibrálók, természetesek. Az LED LCD televízióknál mind a mai napig tapasztalható enyhe, halvány fátyolosságnak itt nyomát sem lelni. A színpontosság kiemelkedő, a készülék még az olyan kritikus tartalmak megjelenítésével is sikerrel, hibák nélkül birkózik meg, mint a hullámzó vízfelszín, az emberi bőr vagy egy árnyékos mező.

 

A betekintési szög hibátlan, még akkor sem tapasztaljuk az árnyalatok fakulását, torzulását, invertálódástól pedig pláne nem kell tartani. A mozgásmegjelenítés során tapasztaltunk kisebb anomáliákat, főként a rossz minőségű, alacsony bitrátájú források használata esetén. Viszont az akadozás, enyhe szaggatás hatékonyan orvosolható az interpolációs algoritmus aktiválásával, amely virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé. A médiaboxból érkező tévéadásoknál megfigyelhető enyhe zajosodás is, ám ezen is lehet segíteni a Zajcsökkentés bekapcsolásával. Mivel nincsen háttérvilágítás, hiszen a fény magukban a pixelekben keletkezik, ezért a homogenitás még egyszínű képi tartalmak esetén is hibátlan. Nem lehet tehát belefutni foltosodásba vagy felhősödésbe.

 

A készülék képes a 4K anyagok megjelenítésére, ráadásul ellátták a Philips egyik csodafegyverével, a felskálázási eljárással. Ez ugyanis képes az óriási, több millió mintát tartalmazó adatbázisa révén feljavítani az alacsonyabb részletes