SAMSUNG HW-Q700C – EXKLUZÍV HANG ÉS DOLBY ATMOS

A 2023-ban a tavaly elért piaci siker után a gyártó változatos és naprakész kínálatának köszönhetően ismét vezető pozíciót ért el a soundbar-eladások terén.

Valójában nincs jelentős változás a tavalyi évhez képest, és a legtöbb modellnél megmaradt a modern dizájn. A múlt évben debütált Ultra Slim termékcsalád melyet a karcsú és elegáns profil jellemez, ideális falra szerelést tesz lehetővé anélkül, hogy túl sok helyet foglalna. Ez az opció minőségi hangélményt garantál ugyanakkor nem töri meg az otthon megszokott esztétikáját.

Megújult Q sorozat

A legigényesebb audiofilek számára a Samsung megújította a Q sorozatot, amely Dolby Atmos hangzású modelleket és több hangszórót kínál a magával ragadóbb és erőteljesebb élmény érdekében. Mi most a Q700c sorozatot vettük kézbe, de mielőtt belemélyedünk a vizsgált modellbe, fontos megérteni az új Samsung soundbarok főbb jellemzőit, amelyek segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb modellt igényeinek és preferenciáinak megfelelően.

Vezeték nélküli Dolby Atmos élmény

A márka által tavaly bemutatott egyik legizgalmasabb újdonság a Dolby Atmos vezeték nélküli hang lejátszásának lehetősége. A Samsung Q és S sorozatú modelljei támogatják ezt a funkciót, lehetővé téve számukra a Dolby Atmos hang streamingjét Wi-Fi-n vagy HDMI-kábelen keresztül.

Fontos megjegyezni, hogy a hangot Dolby Digital Plus formátumban továbbítják, ami azt jelenti, hogy tömörítve van, de HDMI-n keresztül azonban tömörítetlen Dolby True HD formátumban továbbítható. Jelenleg a Dolby Atmos olyan tartalomplatformokon érhető el, mint a Netflix, az Amazon Prime Video és a Disney Plus, minden csatornán Dolby Digital Plus tömörítéssel. A Blu-ray lejátszókon a Dolby Atmos tömörítetlen True HD minőségben élvezhető a legjobb hangminőség érdekében.

Vezeték nélküli hangszórók

Az idei 2023 sorozat másik kiemelkedő tulajdonsága a vezeték nélküli hátsó hangszórókészlet vásárlásának lehetősége. A korábbi verziókkal ellentétben ezek a hangszórók nem igényelnek külön vezeték nélküli modult. Ehelyett közvetlenül a tápegységhez csatlakoznak, mint az új HW-Q700C soundbar is.

Q-Symphony – Harmadik generáció

Az idei évre a Samsung továbbfejlesztette Q-Symphony rendszerét, hogy még magával ragadóbb hangélményt kínáljon. A Q-Symphony kombinálja a soundbar és a TV hangját, miáltal rendkívül élvezetes térhatású hanghatást hoz létre.
A CU7175 sorozattól kezdve minden 2023-as Samsung TV kompatibilis a Q-Symphony harmadik generációjával és természetesen a most vizsgált Q700C soundbar ugyancsak képes megszólaltatni ezt a hangzást.

A Q-Symphony rendszer a soundbar elülső, oldalsó és felső hangsugárzóit kombinálja a TV hangszóróival, hogy magával ragadóbb hangot hozzon létre, amely úgy tűnik, mintha a képernyőről érkezne. Ettől az évtől kezdve a Samsung TV-ék összes hangszórója együtt aktiválódik a soundbar hangjával és magával ragadó hangélményt hoz létre. Ezenkívül a Q-Symphony aktiválása egyszerű folyamat, mivel a hangsugárzót a TV-hez csatlakoztatva ez az értesítés megjelenik a képernyőn.

Dolby Atmos funkció

A Samsung HW-Q700C modell, kivételes hangminőséget biztosít, 3.1.2 csatornás rendszerrel rendelkezik, ez a legújabb modell, amely kiváló hangszórókat tart a dobozában és Dolby Atmos segítségével maximalizálja a teljesítményt. Ezenkívül a HW-Q700C olyan fejlett funkciókkal is rendelkezik, mint a vezeték nélküli Dolby Atmos, a SpaceFit Sound funkció, a Wi-Fi kapcsolat vagy a hangasszisztens támogatás, ami nagyon megkönnyíti és gyakorlatiassá teszi a rendszer használatát.

Meghallgattuk.

Samsung HW-Q700C hangprojektor, 3.1. 2 csatornás készülék, amely összesen 9 hangszóróval rendelkezik és javasoltan, Samsung tévékhez ajánlott. Bekapcsoláskor, a készülék és a televízió párosítása pillanatok alatt megtörténik és máris gazdagabb teltebb hangot kaptunk, ami vastagon töltötte be a körülöttünk lévő teret. Innentől kezdve már minden automatikusan történt, semmi dolgunk nem volt, mert a készülék magától „szolgálatba állt”, csupán az extra beállításokon kellett eligazodnunk, ami egyéni ízlés szerint történt.

A televízió képernyőjén sorra megjelentek a távirányító által elérhető funkciók Dialog, Sports, News, Movie, ami az optimális hangzást választja, aminek az alkalmazásával, a számunkra legkedvezőbb hangzást kapjuk. Persze mi, – de gondolom mások is – a filmeket nézünk legtöbbször, vagy a sportesemények érdekelnek a legjobban, de a rend kedvéért végig mentünk a kínálaton.

A Dialóg opció, a hang a beszédérthetőség miatt nagyobb középtartománnyal szólalt meg, és ezt azonnal lehetett érzékelni. Nekünk nem nagyon tetszett, de nem igazán találtunk rajta fogást, és el kell fogadnunk, hogy ez egyéni ízlés dolga. Ugyanezt tapasztaltuk a News/Hírek választásnál is, ahol erősen megtolt középfrekvenciát kapott az emberi hang. Érdekes volt a Sports választás, ami szinte térhatású sportaréna hangulatot produkált, szinte érzékelni lehetett a terem, vagy stadion különleges hangulatát.

A hallgatásnál sajátos térérzet jelent meg a hangképben, aminek a közepén, mint egy „isteni hang” szólalt meg a riporter hangja, amint kommentálta az eseményeket. Igazi kedvencünk a Movie hangkép volt, ahol minden megszólalásnak volt „alja és teteje” és a beszédhang is egy különös, meleg karakterisztikát kapott, ebben persze jelentős szerepet játszik mindig a hangmérnöki produkció is. Nekünk ez jött be a legjobban.

Újdonságok

A folyamatos fejlesztés és kutatás eredményeként az objektumalapú hangformátumok immár vezeték nélkül kerültek beépítésre a hangprojektorba. Ehhez csak adalék a Dolby Atmos tartalom tökéletes 3D hangzása – amit kábel nélkül élvezhettünk. Valódi 3.1. 2 hangzás, a felső csatornás (Atmos) hang 2 felfelé sugárzó hangszóróval félelmetesen nyitja meg a hangteret.

A középen felénk sugárzó három csatorna, plusz egy mélynyomó és a két felfelé sugárzó csatorna olyan dinamikus akusztikus környezetet hoz létre, ami teljesen magával ragadó hangzást biztosít. A Q-Symphony minden csatornára optimalizált hangzást biztosít a tévén és a hangprojektor elülső, oldalsó és felfelé sugárzó hangszóróin keresztül.

A szobához illeszkedő SpaceFit hangzást a Samsung TV segítségével, hang elemzés alapján kalibrálja a készülék a szobához, aminek köszönhetően tiszta és kiegyenlített hangzás jelenik meg a szobában. A Samsung HW-Q700C 3.1.2. Soundbar támogatja az AirPlay 2 rendszert, és iOS 11.4 vagy annál újabb verziót igényel.

Ahhoz, hogy a soundbar-t a mobileszközödhöz csatlakoztasd vezeték nélküli hálózaton (Wi-Fi) keresztül, a SmartThings alkalmazás szükséges. A Samsung TV távirányítójával tudjuk vezérelni a soundbar egyes funkcióit, többek között a ki/be kapcsolást, a hangerőt és egyes hangeffektusokat is.

Ajánlás

A Samsung HW-Q700C surround-Dolby Atmos soundbar, ugyan nem a sorozat legnagyobb és legtöbb tudású tagja, viszont szerényebb árával, tökéletes társnak bizonyult az otthoni szórakozáshoz. Különleges programjaival, mint például a Q-Symphony olyan dinamikus környezetet varázsol otthonunkba, amivel nagyon elégedettek lehetünk, nem is beszélve a SpaceFit kalibrálásról, ami még komfortosabba teszi az otthonunkat. Erősen ajánlott darab.

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]