SVS PRIME WIRELESS PRO – VEZETÉKMENTES MINDENES

Van valami újdonság az aktív hangszórókban? Erre a kérdésre határozott igennel lehet válaszolni az SVS Prime Wireless Pro hangfalpáros kapcsán. Ez az SVS korábbi modelljének okos továbbfejlesztése, külsőleg és belsőben egyaránt.

Ezek a hangszórók jól működnek egy kis nappaliban, dolgozószobában, hálószobában vagy bárhol, ahol kisebb a belső tér és jó minőségű hangzásra van igényünk. Ha megnézzük a közel 400 ezer forintos listaárat, akkor az még a jó minőségű könyvespolc-hangszórókért is soknak tűnhet. Viszont ezek a dobozok nem csak hangszórók, hanem egy komplett hifi rendszer különféle bemenetekkel, 200 wattos erősítővel, ami meghajtja a párost, mindemellett nagy felbontású hangot produkál.

Vezeték nélkül streamelhetünk Wi-Fi-n keresztül, Apple Airplay 2-vel, iPhone-nal; iOS kompatibilis, egyaránt alkalmazható Chromecastra Android telefonok esetén és egyéb eszközökre. Támogatja a Bluetooth-t és a Spotify Connectet, HDMI-porttal is rendelkezik, így televízió hangzáskiegészítőként is használható. Már ebből a rövid összefoglalóból is kitűnik, hogy az SVS Prime Wireless Pro hangszórók jelentős termékek, amelyek sok kérdést kipipálnak az audiofil ellenőrzőlistán.

Bevezetés

Az SVS leginkább kiváló minőségű mélynyomók ​​gyártójaként ismert. Az Ohio állambeli Youngstownban található cég gyorsan terjeszkedett a csak audio és házimozi alkalmazásokhoz használható kiváló minőségű hangsugárzóival. Az évek során számtalan tesztben mi is vizsgáltuk az SVS mélynyomóit, legutóbb az SVS PB16-Ultra mélynyomót és az SVS 3000 Micro Subwoofert, ahol a termékek folyamatosan kiváló értékeléseket kaptak és nagyon jó ár-érték arányt kínáltak.

Az sem véletlen, hogy idén a rangos EISA díjazottak körében is ott láthatjuk a most vizsgált szerintünk „több, mint aktív” polchangszóró párost. A most bevezetett termékkel és egy új digitális streaming erősítővel a cég komplex elektronikai termékek létrehozásába kezdett. Érdekelt, hogyan teljesítenek ezek az aktív hangszórók a saját otthonomban, különféle forrásokból származó zenékkel, vezetékes és vezeték nélküli módban egyaránt.

Kézbe véve

A hangfal nagy felbontású hangot tud streamelni vezeték nélkül akár 24 bit/192 kHz-ig (amit sok más vezeték nélküli rendszer nem tud), és többféle módot kínál a hanglejátszás elérésére. Helyes azt mondani, hogy a berendezés teljesen agnosztikus azzal kapcsolatban, hogy miként juttatja el a hangot a rendszerhez. A forrás lehet olyan egyszerű, mint egy CD-lejátszó csatlakoztatása az analóg vagy digitális bemenetekhez.

De streamelhet telefonról, táblagépről vagy asztali számítógépről Bluetooth, Apple Airplay vagy Google Chromecast segítségével, a hálózati eszközök pedig Etherneten keresztül csatlakoztathatók. A TV-k HDMI-n keresztül támogatottak ARC-vel vagy eARC-al. Mélysugárzót is csatlakoztathatunk az extra basszushangért, és vezérelhetjük a rendszert okostelefonokkal, táblagépekkel vagy akár emberi hanggal. Mindez egy rakásnyi rugalmasság egyetlen termékben.

Kicsomagolás és beállítás

Az SVS Prime Wireless Pro hangszórókat jól becsomagolták. Amikor kinyitottam a dobozt, az első dolog, amit láttam, egy gyorsindítási kártya volt. Az utasításokat könnyű volt követni, letöltöttem a DTS Play-Fi alkalmazás iOS-verzióját, ami a rendszert a hálózatra kapcsolta és azonnal firmware-frissítést végzett. A telepítőkártya szerint 10 perces frissítésre kell számítani és ez valóban 10 percig tartott. Eközben az iPhone-om és a jobb oldali hangszóró előlapi LCD-je mutatta, hogy mi történik.

Sok ember számára a rendszer otthoni hálózatra helyezésével befejeződik az alapvető beállítás, miközben a DTS Play-Fi alkalmazás számos streaming szolgáltatás, például Spotify, Amazon Music, Tidal és Deezer (összesen 16 forrás) bejelentkezési lehetőségét kínálja, és forrásként még a saját hálózatán lévő szerverhez is kapcsolódhat a felhasználó. Az egyik jó funkció, amit szerintem sokan szeretnek majd, a hangszóró előlapján és a távirányítón elérhető elő beállítások, ahol 6 egyéni gyári beállítás áll rendelkezésre, hogy a lejátszási listák, a streaming zenei szolgáltatások egyetlen gombnyomással legyenek elérhetőek.

Meghallgatás

Először a normál méretű nappalimban állítottam be a rendszert. Szépen kiegyensúlyozottan szóltak a hangszórók, bőven megtöltötték a helyiséget, de kissé félénk volt az összhatás, ahogy az egy ilyen viszonylag kis hangfaltól várható egy nagyobb helyiségben. A magas frekvenciák jól szóltak, de nem nyitottak olyan teret, mint amit vártam. Ennek ellenére keménységet nem észleltem, a vonós hangszereket és az ütős hangszereket is levegősnek találtam. A sztereó kép jó volt, nem észleltem sziszegést vagy más elektronikus zajt.

Több forrásból hallgattam. Használtam Roon-t, a Tidal streaminggel együtt és csatlakoztattam egy Pioneer CD-lejátszót, hogy lejátszhassam a szokásos CD-ket és néhány SACD-t, ami nálam van. Minden jól hangzott, de azt kívántam, bárcsak csatlakoztathatnék egy mélynyomót, hogy kitöltsem az alsó oktávokat.

Íme néhány zene, amit hallgattam: Ralph Vaughan Williams: „Oboaversenyek James MacMillannel” Ez egy szép kamarazene felvétel. Az SVS rendszer kedves, háromdimenziós képet adott, a vonósok és az oboák féktelenül szóltak. Rebecca Pidgeon: „A holló”. Akusztikus zene női énekessel. A hangszerek a helyükön voltak, és Ms. Pigeon hangja úgy tűnt, mintha a szobában lenne. Mike Oldfield „Vissza Ommadawnba”. Mike Oldfield újragondolta ezt az 1970-es évekbeli slágert, modern hangzás, főleg akusztikus hangszerekkel. Jó felvétel, széles frekvencia a teljes tartományban.

Összegzés

Négyszázezer forintért tesztünk alanya drágának tűnik egy polc-hangsugárzó párhoz képest. Valójában azonban ez egy komplett, használatra kész, nagy felbontású sztereó rendszer erősítőkkel, integrált DAC-kal és streamelési lehetőségekkel. Ezenkívül közvetlenül az SVS rendszerből futtathatók a saját források, például CD-lejátszó vagy előerősítővel szerelt lemezjátszó. A hangzás minőségét és a funkció gazdagságot tekintve ez tényleg nagyon jó ár egy aktív hangszórópárért, ami a modern zenehallgatáshoz teljeskörű szolgáltatást kínál. Az SVS Prime Wireless Pro megéri az árát, érdemes meghallgatni, kipróbálni.

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]