System Audio SA Silverback 1 – Nagy hangzás, kis hangszórók

Ha nagy hangzást keres kisméretű hangszórókkal, akkor a címszereplő modellt kell meghallgatnia, ami a System Audio SA Silverback sorozat legújabb modellje. Ígérem, nem fog csalódni.

A System Audio SA Silverback 1 a Silverback sorozat legújabb tagja, amivel a dán System Audio egy különösen innovatív és modern hifi hangzás értelmezését kínálja vásárlóknak. A vékony, közepes méretű aktív hangsugárzórendszer WiSA technológiával vezérelhető, minek során a felhasználónak nem kell kompromisszumot vállalnia a minőség tekintetében, mert ezt a System Audio A/S garantálja a vásárlóinak.

Ez egy különösen kompakt vezeték nélküli hangszórórendszer, amit elsősorban Hifi minőségű hangzásra terveztek és a zenekedvelők számára fejlesztették, olyanok számára, akik nagyszerű hangélményre vágynak anélkül, hogy nagyobb méretű hangszórókat kellene a nappaliba helyezniük.

Kiváló hangzás

Az új System Audio SA Silverback 1 mérete nagyjából egy A4-es papírlapnak felel meg, de tegyük hozzá, hogy a mélysége nagyon kicsinek tűnhet. Valójában mindössze 32,5 cm magas, 21 cm széles és 13,5 cm mély. Különlegessége, hogy szabadon álló polcra, kredencre, vagy falhoz közel is helyezhető, de akár falra is szerelhető. Bútorra helyezve észrevehető, hogy a hangszórók enyhén hátra vannak döntve, aminek az acélja, hogy optimális sugárzást érjenek el a helyiségben.

A kabinet kétirányú basszus-reflex rendszerként készült, amely két, egyenként 80 watt teljesítményű erősítőmodult használ, a magas és mély-középfrekvenciás hangszórók meghajtására, amivel optimális frekvenciatartományt fed le a 45 Hz és 25 kHz közötti tartományban.

Mint már jeleztük a készülék, fal közelébe vagy közvetlen falra is szerelhető, ezzel a módszerrel mélyebb hatás érhető el a hangépben a kialakuló rezonancia és nem utolsó sorban a DSP-alapú jelfeldolgozás miatt, amely a SA Silverback sorozat összes modelljéhez hasonlóan az új modellben is megtalálható.

A DSP-alapú jelfeldolgozást arra is használják, hogy kihasználják az SA Cockpit alkalmazáson keresztül elérhető opcionális szobakalibrációt és korrekciót az Apple iOS és a Google Android alapon futó készülékek számára, ami lehetővé teszi a hangkeltő eszköz tökéletes integrációját bármely helyiségbe, ahol az elhelyezésre kerül.

A lakókörnyezetbe való egyszerű beilleszkedést természetesen az is megkönnyíti, hogy a működéshez nem kell több, mint egy tápkábel, mert a digitális jelet rádión továbbítják, például a hangfalakhoz mellékelt System Audio Stereo Hub segítségével.

System Audio Stereo Hub

Eltekintve attól, hogy számos szórakoztatóelektronikai rendszer, például egyes gyártók tévékészülékei már a WiSA technológiára támaszkodnak, amellyel a rendszer közvetlenül csatlakoztatható, a System Audio természetesen maga is kínálja a saját Stereo Hub-ját, az SA Silverback sorozat hangszórórendszeren alapuló hifi lánc megvalósításához.

A Stereo Hub egy viszonylag nem feltűnő kompakt megoldásnak készült, és elvileg minden releváns interfésszel rendelkezik a különböző forrásokhoz, analóg és digitális egyaránt. A HDMI mellett USB-B, három optikai és egy koaxiális S/PDIF interfész, egy 3,5 mm-es sztereó mini-jack és egy pár cinch csatlakozó is elérhető analóg bemenetként.

A hangsúly azonban egyértelműen a streamingen van, sokféle platformmal. Itt érhető el az UPnP, az Apple AirPlay 2, a Google Chromecast és a Spotify Connect, a Bluetooth 5.0 pedig közvetlenül a hálózattól távol is használható. A jelátvitel egyébként WiSA-n keresztül a hangsugárzók felé 24 bites és 192 kHz-es, szinte késleltetés mentesen, ami a legmagasabb minőségben történik.

Összegzés

Az új modellel a System Audio zárja a kiemelkedő System Audio SA Silverback sorozatot, bemutatva a különösen kompakt vezeték nélküli aktív hangszórókat, amelyek a WISA technológián alapuló modern, sokoldalú és kiváló minőségű hifi rendszer hallgatást tesznek lehetővé.

A megoldás különlegessége, hogy a hangszórók nem csak polcra vagy egyéb bútorra helyezhetők, hanem közvetlenül a falra is felszerelhetők kedvezőbb alkalmazási lehetőséget kínál és módfelett helytakarékos. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy az új System Audio SA Silverback 1 természetesen akár egy sokoldalú házimozi rendszer része is lehet, az SA Silverback sorozat többi hangszórójával együtt.

(Herskovits Tamás)

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]