Ultrasone Edition Black Pearl – Luxus útravalók

Home Teszt Ultrasone Edition Black Pearl – Luxus útravalók

edition_m_black_2 640.jpg

 

Az ULTRASONE EDITION M BLACK PEARL (225.990 Ft) és M+ BLACK PEARL (290.990 Ft) fejhallgatók a megszokott magas színvonalat képviselik, ugyanakkor ezek az eszközök a kompakt kialakítást házasítják a nagyszerű hangzással. A mobil használatra szánt fejhallgatók kényelmesen társíthatók digitális/audio lejátszókhoz (DAP), notesz- vagy táblagépekhez, de okostelefonhoz csatlakoztatva is remekül helytállnak. A fejhallgatók alapvető felépítése megegyezik, de az ördög szokás szerint ezúttal is a részletekben bujkál.

 

edition_m_black_1 640.jpg

 

Az ULTRASONE Edition családra jellemző prémium építési minőség ezúttal is tetten érhető. A gondosan válogatott, többszörösen kipróbált alapanyagok pontosan azt a kényelmet biztosítják, amit az otthoni használatra szánt eszközök esetében megszokhattunk. A juhbőrrel borított, kényelmesen párnázott acél fejpánt szorító erejét úgy határozták meg, hogy a füles hosszabb távon se legyen kényelmetlen, s a rúgós kialakítás mindig biztos tartást kínál. A fejhallgatók fém borítása, fekete gyöngyház fényű PVD (fizikai párologtatással készült) bevonatot kapott, ami magas kopásállóságot biztosít, míg a lézerrel gravírozott logó a termékek prémium voltát hivatott hangsúlyozni. A puha bőrből készült fülpárnák a magas komfort mellett, természetes zajszigetelést is nyújtanak, ami főként zajosabb környezetben tehet jó szolgálatot.

 

edition_m_black_3 640.jpg

 

A két változat között az első jelentős különbség, hogy amíg az M Black Pearl fülre simuló (on-ear) modell, addig az M+ Black Pearl fület körülölelő (over-ear) kialakítást kapott. Mindkét füles zárt konstrukció, amelyek 30-40 mm-es titán bevonatú meghajtókat dolgoztatnak. Természetesen mindkét fejhallgató megkapta a gyártó szabadalmaztatott megoldásait, amelyek a jellegzetes Ultrasone hangélményt biztosítják. Az S-Logic Plus technológia a rendkívül finom csillapítást, valamint a mikroakusztikus erősítést ötvözi, így biztosítva a természetesebb érzékelést. Az S-Logic Natural Surround Sound eljárás élethűbb térhangzást szavatol, ugyanis a zenei információ nem közvetlen a belső fülbe érkezik, hanem különböző irányokból tükröződik vissza. Az ULE (Ultra Low Emission) egészségmegőrző technológiának a működés közben generált sugárzás csökkentésében van komoly szerepe, s nagyon régen nem hiányozhat egyetlen Ultrasone fülesből sem. Mivel mindkét fejhallgató mobil használatra lett tervezve, egy mikrofonnal és távvezérlővel ellátott OFC kábel tartozik hozzájuk, ami a telefonhívások kezelésére is kényelmesen használható. A 120 centis, hordozható eszközökhöz passzoló kábelt szögletes, 4 pólusú csatlakozóval (3,5 mm) szerelték.

 

 

Műszaki jellemzők (M Black Pearl):


Felépítés: dinamikus zárt on-ear

Meghajtó: 30mm titán bevonatú

Mágnes: NdFeB Neodímium

Frekvencia tartomány: 10-38.000Hz

Impedancia: 40 Ohm

Maximális érzékenység: 99dB

Térhangzás: S-Logic PLUS

Árnyékolás: ULE (Ultra Low Emission)

Szín: Black pearl (gyögyház fekete)

Súly: 146g


Tartozékok: 1,2 m-es MMCX OFC kábel, beépített távvezérlővel és mikrofonnal, aranyozott L alakú (3,5 mm) csatlakozóval, mikroszálas tisztítókendő, vízálló nemez zsák

Műszaki jellemzők (M+ Black Pearl):

 

 Felépítés: dinamikus zárt over-ear

 Meghajtó: 40mm titán bevonatú

 Mágnes: NdFeB Neodímium

 Frekvencia tartomány: 7-39.000Hz

 Impedancia: 30 Ohm

 Maximális érzékenység: 96dB

 Térhangzás: S-Logic PLUS

 Árnyékolás: ULE (Ultra Low Emission)

 Szín: Ruthenium PVD bevonat

 Súly: 228g

 

 Tartozékok: 1,2 m-es MMCX OFC kábel, beépített távvezérlővel és mikrofonnal, aranyozott L alakú (3,5 mm) csatlakozóval, mikroszálas tisztítókendő, vízálló nemez zsák

 

Forrás: www.ultrasone.com/ultrasone-serie-edition

 

A márka hazai forgalmazója a Muzix Group.