XGIMI MoGo 2 Pro – LENYŰGÖZŐ KÉP ÉS HANG

Jól néz ki a Full HD kép 400 lumenes fényerővel, de saját akkumulátor kell hozzá, hogy valóban hordozható legyen.

Az XGIMI MoGo 2 Pro egy sokoldalú és nagy teljesítményű hordozható projektor, amely lenyűgöző kép- és hangminőséget biztosít, miközben könnyen beállítható és használható. Full HD 1080p felbontással és 400 ISO lumenes fényerővel olyan magával ragadó élményt nyújt, amely tökéletes rögtönzött házimozihoz, szabadtéri moziestekhez vagy bármilyen más szórakozásnál.

A készülék hordozhatósága és kényelme miatt kiemelkedő választás azok számára, akik nagyképernyős élményt keresnek, de ehhez számolnunk kell egy tisztességes 65 W+ USB-C akkumulátor költségével is, ha a készüléket konnektortól távol is használni szeretnénk.

Ami ezt a projektort megkülönbözteti a piacon kapható többi készüléktől, az a nagy teljesítménye és sokoldalúsága. Full HD 1080p felbontással, 400 ISO lumen fényerővel és 10 000:1 kontrasztaránnyal, beépített Android TV-vel rendelkezik, így kedvenc tartalmait közvetlenül a készülékről streamelheti, külső streaming eszköz nélkül.

Bár az XGIMI MoGo 2 Pro talán nem éri el néhány olcsóbb 4K TV fényerejét, kontrasztját vagy élénkségét, mégis olyasmit kínál, amit ezek a tévék nem – nevezetesen a hordozhatóságot és a kényelmet. A továbbfejlesztett 2 × 8 W-os hangrendszer olyan magával ragadó hangélményt nyújt, amely több más hordozható projektort is megszégyeníti, meglepően hangos tud lenni, és kiváló basszusteljesítménnyel rendelkezik.

Intelligens képernyő-kiigazítással ellátott automatikus trapézkorrekcióval rendelkezik, amely biztosítja, hogy a vetített kép mindig tökéletesen igazodjon és fókuszban legyen, még szűk helyeken is. Az Android TV 11-et futtató projektor, modern élményt nyújt, beleértve a népszerű streaming szolgáltatásokat, mint a Disney+ és az Amazon Prime Video. A kivetítő kezelőfelületén könnyedén lehet navigálni a mellékelt Bluetooth-távirányítóval, az okostelefonnal, vagy akár hangutasításokkal a Google Assistant segítségével.

Külsőleg

A MoGo 2 Pro karcsú és modern kialakítása minimalista esztétikával rendelkezik, amely bármely helyiség stílusos kiegészítőjévé teszi. A kompakt méret és a könnyű felépítés megkönnyíti a mozgást és a felállítást, a csiszolt alumínium kivitel pedig eleganciát kölcsönöz az összképnek, a szellőztetett kialakítás biztosítja, hogy a projektor hűvös maradjon használat közben is, ami segít meghosszabbítani az élettartamát.

Az egyik kiemelkedő jellemző a 3D Time of Flight (ToF) érzékelő beépítése, amely lehetővé teszi az automatikus fókuszálást és a trapézkorrekciót. Ez azt jelenti, hogy nem kell minden alkalommal, amikor a projektort elindítjuk, a kép beállításával tölteni az időt.

A bekapcsológombon kívül nincs további fedélzeti vezérlő a készüléken, ami némi csalódást okozott. A távirányító könnyen használható és érzékeny, lehetővé teszi a hangerő, a lejátszás és egyéb beállítások módosítását anélkül, hogy fel kellene állnunk a helyünkről. Mégis, kényelmes lett volna, ha a tetején lennének kezelőszervek a hangerő beállításához vagy a lejátszás szüneteltetéséhez.

Csatlakoztathatóság

A vetítő mindent tartalmaz, amire csak szükség lehet a zavartalan vizuális élményhez. Rendelkezik egy USB Type-C porttal, egy USB Type-A porttal és egy HDMI 2.0 porttal, így rengeteg lehetőség van az eszközök csatlakoztatására. A gyors és megbízható Wi-Fi-vel késleltetés és pufferelés nélkül streamelhetjük a tartalmakat kedvenc alkalmazásainkból. Ha a beépített hangszórók nem lennének elegendőek, használhatjuk a 3,5 mm-es sztereó kimenetet vagy a Bluetooth 5.0-t a még magával ragadóbb hangélmény érdekében.

Gyors beállítás és képminőség

Kiemelkedő tulajdonság a könnyű beállítás. A legtöbb versenytárssal ellentétben a Smart ISA 2.0 rendszer megszakítás nélküli automatikus trapézkorrekciót és fókuszálást biztosít, így nincs szükség tesztmintára a beállítás közben. A képminőség jelentősen javult az elődhöz képest. A 400 ISO lumen fényerővel a projektor jól teljesít árnyékos helyiségekben.

A kép részletgazdagnak és élénknek tűnik, a pixeleltolódási technológiát kihasználva 0,23″ DMD chipet használ a végső 1080p kimenet előállításához. Bár ez a projektort maximum 60 Hz-re korlátozza, az így kapott kép éles. Viszont a 60Hz miatt ez a projektor nem lesz ideális a gyors tempójú játékok vagy sportnézés esetében.

A projektor négy képmóddal rendelkezik: Film, Iroda, Játék és Egyéni. Támogatja a HDR10-et is, amely jobb dinamikatartományt és természetesebb képet kínál. A HDR kikapcsolása kicsit világosabbá teheti a képet, úgy találtuk, hogy az alapértelmezett Film mód bekapcsolt HDR-rel nyújtja a legjobb élményt, ugyanakkor csak korlátozott képbeállítások állnak rendelkezésre. A felhasználók az egyéni módban állíthatják a kontrasztot, a fényerőt, a telítettséget, a színhőmérsékletet, a zajcsökkentést vagy az élességet, és bekapcsolhatják a HDR-t is.

A beépített Chromecast segítségével könnyedén lehet tartalmakat streamelni okostelefonról, táblagépről vagy laptopról közvetlenül a MoGo Pro 2 készülékre. Ez a funkció lehetővé teszi a készülék képernyőjének tükrözését vagy a kompatibilis alkalmazások, például a YouTube, a Netflix és a Spotify tartalmának közvetítését.

Összefoglaló

Annak ellenére, hogy a MoGo 2 Pro megnövelt, 400 lumenes fényerővel és jobb szín visszaadásával javult, de fényes környezetben való használatakor még mindig korlátokba ütközik. A legjobb képminőség elérése érdekében ajánlott a redőnyöket lehúzni és a szobában a fényeket tompítani. Beltéri használatra, ellenőrzött megvilágítás mellett azonban a MoGo 2 Pro nagyszerű látványélményt nyújt élénk színekkel és lenyűgöző fényerővel.

(Somfai Gábor)

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)