XGIMI RS Pro3 PROJEKTOR – AZ ELSŐ „SUPER MIXED LIGHT” TECHNOLÓGIA

Az XGIMI RS Pro3 a legújabb csúcskategóriás otthoni projektor a piacon. Az előző generációs XGIMI RS Pro2-hez képest számos fejlesztést tartalmaz.

Az XGIMI, az egyik vezető vállalat a projektor-piacon nemrégiben egy olyan úttörő technológiát mutatott be, amely szinte biztosan forradalmasítani fogja a területet. A kínai projektorgyártó vállalat, a piacon történt megjelenésük óta, új formai és technológiai megoldásaival azonnal felhívta magára a figyelmet.

Super Mixid Light

Legújabb innovációjuk, a most kézbe vett XGIMI RS Pro 3 projektor, ami a Dual Light szuper kevert fényforrást használ, egy harmadik generációs vetítési fényforrás-technológiát, valamint a fejlett Eagle-Eye Hawkeye hardveres szintű számítási optikát. A “DualLight szuper kevert fény” technológia kombinálja a lézer és a LED fényforrást, valamint tiszta vörös lézer fényforrást használ a LED panel pótlására.

A színes LED fényforrás pótolja a lézer hiányosságait, amivel ez a természetes spektrum hosszú idő után sem „fárad el”. A két teljesen különböző fényforrás egyesítve, egy közel tökéletes vetítési fényforrás-technológiát eredményez, miáltal a fényerő többé már nem jelent gondot a vetítéskor.

Az Eagle Eye számítási optika pedig három professzionális optikát tartalmaz: a macskaszem bionikus rekeszeket, a dinamikus spektrum modulokat és egy teljesen automatikus optikát, aminek az együttes működése páratlan képet produkál az XGIMI RS Pro3 projektor számára. Az XGIMI most vizsgált zászlóshajó terméke jól mutatja, hogy mennyire elkötelezett a vállalat abban, hogy minél nagyobb sikereket érjen el a vetítéstechnika világában.

Vetítési fényerő

Az RS Pro 3 egyik kiemelkedő jellemzője a figyelemre méltó fényerő, amely minden eddigi XGIMI terméket felülmúl. A jelenlegi 2000CCB lumen (2500CVIA lumen) impozáns teljesítményével ez a projektor bámulatosan fényes vizuális élményt produkál, amely páratlan tisztasággal és élénkséggel kelti életre a filmeket, játékokat és prezentációkat. Az RS Pro3 normál felbontása eléri a 4K-t, ami biztosítja, hogy a kép részletei egyértelműen megjeleníthetők legyenek, és ezzel együtt képes kifogástalan nagyképernyős élményt nyújtani.

Színreprodukció

A fényerő mellett az RS Pro 3 kivételes színpontossággal is büszkélkedhet. A több mint 95%-os DCI-P3 színtartomány és a Rec.709 színtér több mint 99,9%-át lefedő ultramagas színtartomány révén a projektor gondoskodik arról, hogy a színeket a lehető legnagyobb pontossággal adja vissza. Az XGIMI extra lépéseket tett az RS Pro 3 számára kifejlesztett speciális, nagy színtartományú kalibrációs platformmal, amelynek eredményeként az átlagos színpontosság ΔE≈1, ami vetekszik a professzionális színes monitorokéval.

Eagle Eye optikai módszer

Az RS Pro 3 a figyelemre méltó Eagle-Eye hardveres szintű számítási optikát tartalmazza, amely három egyedülálló professzionális optikai hardverkomponenssel rendelkezik: macskaszem bionikus rekesz, dinamikus spektrum modul és egy teljesen automatikus optikai zoom modul. Ez a precíziós rendszer valós idejű beállításokra képes, lehetővé téve a fényerő, a kontraszt és a színek automatikus vezérlését és finomhangolását.

Korábban ezek a kifinomult optikai alkatrészek csak a sokkal magasabb árkategóriájú professzionális műszaki projektorokban voltak megtalálhatóak. Azzal, hogy az XGIMI ezeket a csúcstechnológiákat integrálta az RS Pro 3 projektorba, egy olyan projektort alkotott, amely páratlan módon képes alkalmazkodni a vetítési környezethez. Külön figyelmet igényel, hogy az objektívnek van egy csúszófedeles védő lapja, ami bekapcsoláskor automatikusan nyílik.

Design

A kialakítást tekintve az XGIMI az RS Pro 3 esetében is hű maradt az esztétika iránti elkötelezettségéhez. Az XGIMI RS sorozat karcsú íveiből merítve inspirációt, ez a projektor az új XGIMI smart home esztétikával büszkélkedhet. A dobozt, magával ragadó füstarany színharmónia díszíti, amit a NAPPA bőr, a vajszínű szövetborítás és fémes díszítések kombinációja egészít ki. Az eredmény egy vizuálisan feltűnő és kifinomult projektor, amely tökéletesen illeszkedik bármely modern otthoni környezetbe. Méreteit tekintve az új XGIMI projektor meglehetősen kompakt: 283 x 224 x 170 mm. Súlya 5,15 kg.

Processzor

Az XGIMI RS Pro3 a legújabb és legmodernebb MT9679 zászlóshajó master szintű processzorchippel van felszerelve. Ennek köszönhetően 4G RAM-mal + 128G tárolóval rendelkezik, ami elegendő ahhoz, hogy a felhasználók tetszés szerint tölthessenek le és tárolhassanak tartalmakat. A 4K videóforrás zökkenőmentesen fut, és támogatja a harmadik féltől származó alkalmazásszoftverek letöltését és telepítését.

Képminőség

Ami a képkorrekciót illeti, az XGIMI RS Pro3 támogatja a nem szenzoros automatikus fókuszt és az automatikus trapézkorrekciót is minden irányban, ami praktikus a berendezés telepítéséhez és használatához és biztosítja, hogy a képernyő valós időben szögletes és tiszta legyen.

A képfeldolgozási funkciók tekintetében az XGIMI RS Pro3 támogatja a HDR10+ HLG magas dinamikus kettős dekódolási technológiát, amely tisztábbá teszi a vetített kép fény- és árnyékrészleteit, kiegészítve a globális MEMC mozgáskompenzációval annak érdekében, hogy a videokép ne kenődjön el és ne fagyjon be.

Az RS Pro 3 széleskörű alkalmazkodási funkcióival biztosítja, hogy a képminőség kompromisszumok nélkül megmaradjon. Az automatikus keystone-korrekció, a fal színadaptációja, a környezeti fény adaptációja és más fejlett funkciók harmonikusan működnek együtt az RS Pro 3 optikai zoom képességeivel, így a felhasználók számára a képminőség feláldozása nélkül biztosítják a tökéletes vizuális élményt. Ez különösen vonzó azon felhasználók számára, akiknek magasak az elvárásaik, és tökéletességet keresnek a képi megjelenítésben.

Hang és csatlakozások

Az XGIMI RS Pro3 Harman Kardon hangszórókkal van felszerelve, amelyek kiváló hangminőséget biztosítanak. A projektor két HDMI2.1, egy -egy USB3.0 és  USB2.0, audio, S/PDIF és LAN portokkal van ellátva, ami jelentősen javítja az eszköz skálázhatóságát, és lehetővé teszi a különböző eszközökhöz, például számítógépekhez, játékkonzolokhoz, erősítőkhöz és hanghoz való csatlakozást. Ami a vezeték nélküli csatlakozást illeti, a Wi-Fi 6 és Bluetooth is támogatott.

(Somfai Gábor)

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]