Sztereó MagazinBemutatkozott a Sonus Faber Palladio sorozat

Sztereó Magazin | 2019. Február 08., Péntek 19:00

Az olasz gyártó új sorozata falba és mennyezetbe építhető egységeket kínál. Az ötös (5) kollekciót a Sonetto sorozat láthatatlan kiegészítőjének szánták, míg a hatos (6) sorozat pl. az Aida vagy Olympica hangfalakhoz társíthatók...

palladio_1 640.jpg

 

A sorozat egy reneszánsz építészről kapta a nevét, akinek munkája örök érvényű referencia a klasszikus arányok meghatározásához. Az ötös sorozat két falba építhető, illetve négy mennyezeten elhelyezhető hangsugárzót kínál, amelyek megjelenésben, és hangzásban is a Sonetto sorozathoz illeszkednek. Ez persze korántsem véletlen, hiszen az alkalmazott hangszórókészlet egy része, illetve némely alkalmazott technológia is a nevesített szériából származik. A magas meghajtók jellegzetes formája, vagy a középsugárzót körülvevő alumínium keret motívuma harmonikus látványt nyújt, így az egységek akár rács nélkül is bátran használhatók. Ugyanez vonatkozik a gyártó referencia szériás hangfalai mellé szánt hatos készletre, amely két beépíthető és öt mennyezeti hangsugárzót tartalmaz.

 

palladio_2 640.jpg

 

Mindkét sorozat a 29 mm-es DAD (Damped Apex Dome) selyem magas sugárzót, és az egyedi fejlesztésű középfrekvenciás egységeket dolgoztat. A középsugárzó cellulóz pép membránt kapott, amelybe más természetes anyagokat is kevertek. A keresztváltó Paracross Topology rendszerre építkezik, amely a gyártó topkategóriás hangfalainak öröksége. Jelentős különbség, hogy amíg az ötös modellek nyitott konstrukciók, addig a hatosok zárt dobozzal rendelkeznek, így pontosabb tér leképezést biztosítanak. Az újdonságok forgalmazása előre láthatóan a harmadik negyedévben kezdődik, de a pontos árak egyelőre nem ismertek.

 

Forrás: www.sonusfaber.com/en

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.330735 másodperc.