Cambridge Audio CXA81 Mk II integrált erősítő

A Cambridge Audio elkészítette a díjnyertes CXA81 erősítő feljavított változatát. A készülék külsőre és méreteiben teljesen megegyezik az előddel, az érdemi módosítások a burkolat alatt történtek.

A DAC szakaszba egy ESS ES9018K2M SABRE32 lapka került, amely többek között a 32-bit/384kHz PCM és a DSD256 fájlokat is kezelni tudja. Az erősítő áramkörben több releváns komponenst kicseréltek, aminek előnyei a márka szerint pl. jobb képalkotásban mutatkozik meg. A csatlakozó készletet nem babrálták, továbbra is négy analóg RCA, egy pár szimmetrikus XLR, két optikai és egy koaxiális bemenet áll rendelkezésre.

Adott egy aszinkron USB-B csatlakozó, a kötőhelyek pedig két pár hangfal társítását teszik lehetővé, de az előerősítő és mélynyomó kimenetek sem hiányoznak. Ezúttal is A/B osztályú erősítőt kapunk, ami 80 W (8 ohm) teljesítmény leadására képes. A Bluetooth esetében újdonságnak számít az aptX HD támogatás. Az előlapra 3.5 milliméteres fejhallgató-csatlakozó került. A Cambridge Audio CXA81 Mk II (1.199 USD) erősítő forgalmazása májusban kezdődik.

Forrás: www.cambridgeaudio.com/press