FiiO FW3 – Ringbe száll az új TWS füles

Versenyképes áron érkezik a FiiO legújabb vezetékmentes fülhallgatója, amely a zenerajongóknak és a játékosoknak is igyekszik kedvezni.

A FiiO FW3 (110 EUR) fülest a Qualcomm legújabb, kétmagos QCC5141 Bluetooth chipjével szerelték. A készülék támogatja a 24-bites adatfolyamokat kezelő LDAC, LHDC és aptX Adaptive formátumokat, valamint a szabványos aptX, AAC és SBC kódolást.

A burkolat alatt tíz milliméteres, karbonszálas dinamikus meghajtók lapulnak, amik az ígéretek szerint „részletekben gazdag magas és tiszta középtartományokat, valamint erőteljes basszusokat” kínálnak. A Qualcomm Snapdragon Sound chipnek köszönhetően játékosokat megszólító alacsony késleltetésű üzemmódot is kapunk.

Az általánosabb szolgáltatások közül említésre érdemes a szabadon piszkálható 10 sávos EQ, a Bluetooth kodek manuális kiválasztásának lehetősége vagy a választható (összesen négy) szűrők. Az alapvető vezérlést ezúttal fizikai gombokkal oldották meg, mindkét oldalra kettő került, de a FiiO Control alkalmazás is támogatott.

Két töltés között hét óra telhet el, a töltő-dokkoló két teljes utántöltésre elegendő energiát képes tárolni. Feltűnő hiányosság, hogy aktív zajszűrés nincs, a gyártó ezt azzal magyarázza, hogy elsősorban a hangélményre igyekeztek fókuszálni.

Forrás: www.fiio.com