Kínában debütált a TCL MicroLED tévéje

A Samsung és az LG után a TCL is előállt saját MicroLED készülékével. A 163 hüvelykes televízió egyelőre csak Kínában kapható.

A TCL szemmel láthatóan arra jutott, ideje beszállni a Samsung és az LG között zajló versenybe. A társaság célja közelebb hozni a MicroLED kijelzőtechnológiát a felhasználókhoz. Mindez persze távlati terv, hiszen az X11H MAX tévé árazása egyelőre nem túl barátságos… 800.000 (kb.110.000 USD) jüanért vihető haza. Érdekesség ugyanakkor, hogy ennek ellenére jelenleg ez a legolcsóbb MicroLED televízió a piacon, hiszen a Samsung 110 hüvelykes modelljére 155.000 USD árcímke került, míg az LG 136 hüvelykes tévéjét 300.000 dollárért vesztegetik.

A készülék támogatja a 4K felbontást, 22-bites színfeldolgozásra és a közzétett adatok szerint 10.000 nit csúcsfényerőt kínál. A rendszer közel huszonötmillió egyedileg szabályozható önálló fénykibocsátásra alkalmas diódát dolgoztat és a gyártó szerint 0.03 ms válaszidőre képes, amivel a leggyorsabb OLED tévéket is lepipálja.

A bevezetőben is említett képfelület (a vetélytársakhoz hasonlóan) modulokból áll össze, az egyes panelek becsült élettartama százezer óra. A hangokért egy 6.2.2 kiosztású hangszóró-tömb felel, ami 7.1.4 csatornáig bővíthető, több adatot egyelőre nem árultak el. Bár a MicroLED tévék egyelőre a kiváltságosoknak szólnak az ilyen fejlesztések mindenképpen bizakodásra adnak okot, hogy a technológia előbb-utóbb a megfizethető szegmensbe is leszivárog.

Forrás: www.ithome.com