Megújult a Technics SL-G700 SACD lejátszó

A második generációs M2 modell a Super Audio CD/CD-lejátszás mellett számos nagy felbontású hangforrást kezel és a zenei streaming szolgáltatások széles skáláját támogatja.

A TECHNICS SL-G700M2 (3500 USD) már az MQA állományokat is képes lejátszani, valamint egy újdonságnak számító Pure Disc Playback üzemmódot is kínál. A Technics az elmúlt évtizedben komoly figyelmet fordított a digitális audiojel-feldolgozó technológia fejlesztésére, az LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) eljárást, valamint a Space Tune és a PHONO Response Optimizer technológiákat következetesen alkalmazták minden termékosztályban.

Az új modell a High Precision Coherent DAC topológiát alkalmazza. A DAC szakasz csatornánként egy ESS ES9026PRO chipet használ, a független kialakítás csökkenti a csatornák közötti interferenciát. Egy új algoritmus a feldolgozás során minimalizálja az amplitúdó- és fáziseltéréseket, majd az átalakítás után egy szűrőáramkör következik, amely a műveleti erősítő IC helyett egyedi diszkrét konfigurációjú erősítő áramkört használ.

Szintén újdonságnak számít a többlépcsős zajszűrővel szerelt tápegység. A kapcsolási frekvencia (kb. 300 Hz) növelésével sikerült csökkenteni a lejátszás során jelentkező zajt. A második védelmi vonal egy szabályozó áramkör, ami analóg áramkörökre optimalizált teljesítményt biztosít. Végezetül kapunk egy újonnan fejlesztett zajszűrő eljárást, ami inverz fázisárammal oltja ki a nem kívánt zajokat.

A ház kialakítása tovább javítja az általános teljesítményt. A tápegység, a digitális interfész, az analóg áramkör és a lemezmeghajtó függetlenek egymástól, amivel kiküszübölték az áramkörök közötti interferenciákat. A lemezeket kezelő meghajtó extra csillapítással rendelkezik, a szendvics felépítés szinte teljesen kizárja a lejátszást befolyásoló rezgéseket.

A burkolat három milliméter vastag alumínium panelekből épült, míg az előlap hét milliméteres. A  koaxiális és optikai bemenetek mellett USB-B interfész is megjelent, utóbbi audio-szerver vagy noteszgép társítását is lehetővé teszi. A M2 modell előre láthatóan 2023 januárjában kerül forgalomba.

Forrás: www.na.panasonic.com