Campfire Audio Fathom fülmonitor

A márka közelmúltban bemutatott új fülmonitora hat BA meghajtós konfigurációt használ és klasszikusnak számító Campfire-esztétikát részesíti előnyben.

A CAMPFIRE FATHOM (1049 USD) ez első tisztán BA fülmonitor a három meghajtót dolgoztató Holocene és a hét átalakítóval szerelt Ara óta. A készlet két darab, egyetlen membránt alkalmazó Knowles szuper-magassugárzóból, két Sonion középsugárzóból és két dupla membrános Knowles basszus átalakítóból áll, amelyek munkáját egyetlen keresztváltó felügyeli. Az impedancia alapvetően alacsony, elég érzékeny fülesről van szó, ez a megközelítés nem újdonság, összhangban van a legtöbb Campfire IEM idevágó specifikációjával.

Ami a külsőt illeti, első pillantásra felfedezhető a vissza a gyökerekhez filozófia, azonban alaposabban szemügyre véve a készüléket számos apró, de fontos módosítás is tetten érhető. Egyik ilyen, hogy a külső borítás már nem annyira sarkos, mint korábban a finom csiszolásnak köszönhetően sokkal kellemesebb lett a látvány, mindezt azonban a karakteres megjelenés veszélyeztetése nélkül sikerült megvalósítani.

A készülékház belső oldalának megmunkálása is finomodott, sokkal homogénebb az átmenet a burkolat és a hangvető között. A csavarmentes illesztés is jót tesz az összhatásnak, annak ellenére, hogy a csavarfejek látványa szinte összenőtt ezzel a dizájnnal.

Az említett módosítások miatt a Fathom kifejezetten alacsony profilú készülék, kiváló passzív zajszigetelést biztosít, hab és szilikon illesztékekkel egyaránt. A füleshez most is az új Time Stream kábelek (3.5 mm SE és 4.4 mm BA) járnak, a nyolc ezüstözött rézvezető átlátszó PVC kabátot kapott, a megszokottnál laposabb kialakításnak köszönhetően kisebb az esélye a csavarodásnak.

Campfire Fathom

Frekvencia válasz: 5Hz – 20 kHz
SPL: 94 dB @ 1 kHz: 6.75 mVrms
Impedancia: 11.7 Ohm @ 1 kHz
THD: > 1%

Forrás: www.campfireaudio.com