Elkészült a KEF REFERENCE META sorozat

Az új KEF Blade Meta hangfalak mellett a brit márka bemutatta a Reference Meta termékcsaládot. A modellek a legújabb Uni-Q meghajtók mellett a MAT technológiát is integrálják.

A KEF REFERENCE META széria két háromutas álló, egy háromutas állványra szerelhető és két háromutas center hangsugárzóból áll. A magas és középtartományokat minden esetben egy hüvelykes alumínium dóm és öt hüvelykes alumínium membrános meghajtót egyesítő UNI-Q tömb szólaltatja meg, míg a basszusokat modelltől függően egy, kettő vagy négy alumínium-ötvözet meghajtó kezeli.

A középső frekvenciákat kezelő meghajtó motorját átalakították, ezáltal alacsonyabb lett a THD és javult a termikus kompresszió. A közepes meghajtóba szerelt csipogó optimális elhelyezését számítógépes szimulációval határozták meg, a légáramlást szabadalmaztatott hullámvezető szabályozza. A basszus meghajtók mágneses rendszerét felülvizsgálták, a hangtekercs alumíniumból a membránok ötvözetből készültek.

Ebben a sorozatban is bevezetésre került a MAT (Metamaterial Absorption Technology), amely eljárás tisztább és természetesebb hangélményt szavatol. A meta-anyagok speciális szerkezettel bírnak, a meglévő anyagokat úgy használják fel, hogy azok új tulajdonságokat mutassanak. A MAT komponens képes hatékonyan elnyelni a nem kívánt zajok közel száz százalékát, jelentősen javítva a teljesítményt. Az új modellek öt különböző színvariációban érhetők el.

A márka hazai forgalmazója az Art of Sound Hungary.

Forrás: www.international.kef.com