Erős középkategóriás fülest is kínál az oBRAVO

A közelmúltban bemutattuk az társaság egyik felső kategóriás fejhallgatóját, ezért most a másik végponton nézelődtünk kicsit. A középmezőnyben indított készülék felépítése sok tekintetben a nagyobb tesót idézi, azonban a műszaki tartalom annál értelemszerűen visszafogottabb.

Az oBRAVO HAMT-3 MK2 (799 GBP) újabb generációs, zárt kialakítású hibrid fejhallgató. A készülék kialakítás és a felhasznált alapanyagok tekintetében a gyártó csúcskategóriás fülesét idézi, ráadásként papíron ahhoz hasonló hibrid meghajtó-rendszert dolgoztat. A magas tartományokat azonban ezúttal, egy előző generációs AMT meghajtó kezeli, ahogy a dinamikus meghajtó mérete (50 mm) is szerényebb, mint amit a felső kategóriában használtak. Az AMT (Air Motion Transfer) egységek azért most is hajtogatott membránt kaptak, így kisebb a tömegük és gyorsabb mozgásra képesek, mint a hagyományos átalakítók.

A füles kifejezetten jól fest, helyenként ugyan tetten érhetők az olcsóbb megoldások, de összességében nem lehet ok a panaszra. A fülkagylók oldal irányban nem mozgathatók, de a függőlegesen a csuklók elég sok állítási lehetőséget biztosítanak. Kellemes meglepetés, hogy a készülék ugyanazzal a kábellel és csatlakozókkal érkezik, mint a drágább testvér jó látni, hogy ebben nem kötött kompromisszumot a gyártó. A fejhallgató kisebb tömegű (398 g) a társánál, ami szerényebben párnázott fejpánt ismeretében nem is olyan nagy baj. A kistesó 20 Hz-45 kHz közötti tartományok kezelésére képes, 105 dB érzékenységgel és 32 ohm impedanciával rendelkezik, ezért kicsit forrás-eszköz érzékeny lehet.

Forrás: www.obravo.com/uk