HIFIMAN HE-R9 – Új zárt dinamikus fejhallgató

A HIFIMAN közelmúltban bemutatott újdonsága nagy érzékenységű készülék, ami a gyártó szerint a felhasznált ritkaföldfém-mágneseknek és az egyedi topológiával rendelkező membránnak köszönhető.

Az alkalmazott membrán technológiát először a referencia sorozatba tartozó R10D fejhallgatóban használták. Az építési folyamat során a membrán felületére nanoméretű részecskéket hordanak fel, meghatározott minta szerint és rétegben. A füles felépítése és kialakítása is az említett modellre hajaz, a szokatlan kialakítású fülkagyló nagyobb mozgásteret biztosít az átalakítóknak. A készülék tömegét (328 gramm) úgy határozták meg, hogy hosszútávon is kényelmes legyen, az acél fejpántra valódi bőr párna került, amit kiváló minőségű memóriahabbal töltöttek meg.

A fejhallgató kétoldalas és szimmetrikus (3.5 mm) csatlakozóval szerelt zsinór fogadására is felkészült, ezen felül egy opcionális Bluemini R2R kulcs a vezetékmentes használatot is lehetővé teszi. A specifikációs lap szerint a füles érzékenysége 100 dB, az impedancia 32 ohm, a frekvencia-tartomány 15 Hz – 35 kHz közé esik. A HIFIMAN HE-R9 zárt dinamikus fejhallgató alapváltozata 549 USD áron kerül forgalomba, míg a Bluemini kulccsal csomagolt változatokért 749 amerikai dollárt kérnek.

Forrás: www.hifiman.com