Megújultak a ROTEL Michi erősítők

A ROTEL úgy döntött, ideje felülvizsgálni és átdolgozni a topkategóriát képviselő erősítő-családot, amely Michi Series 2 címkével kerül forgalomba.

Az új termékcsaládban egy kisebb (X3 Series 2) és egy nagyobb (X5 Series 2) integrált erősítő, valamint egy előerősítő (P5 Series 2) kapott helyet. A formanyelv markánsan nem változott, azonban a burkolat alatt számtalan kisebb-nagyobb módosítás történt és a DAC cseréjére is sort kerítettek. Mindhárom modellbe nyolccsatornás ES9028PRO DAC chip került, a jelutakat optimalizálták, a tápegységet és az audio áramkört is újratervezték és finomították. A módosítások eredményeként az új modellek jobb hangélményt, alacsonyabb zajszintet és torzítást ígérnek.

A Michi X3 Series 2 (5799 USD) integrált erősítő csatornánként 350W (4 ohm) teljesítményre képes, míg a Michi X5 Series 2 (7999 USD) esetében 650W (4 ohm) teljesítményre lehet számítani. Mindkét készülék több analóg és digitális bemenetet visel, alkalmasak MQA dekódolásra, ahogy a PCM és DSD adatfolyamok is támogatottak. A bakelit rajongók örömére mindkét modellhez társítható lemezjátszó, a kisebb erősítő mozgó mágneses rendszerekkel hozható össze, míg a nagytesó már mozgó tekercses változatokkal is képes együttműködni. Mindkét modell Bluetooth képes.

A legtöbb változtatást a Michi P5 Series 2 (4999 USD) előerősítőn eszközölték, több mint százhúsz komponenst vizsgáltak felül és cseréltek le. Ezúttal két nyolccsatornás DAC chipet kapunk mono konfigurációban, a digitális és analóg áramköröket dedikált toroid transzformátorok táplálják. Csatlakozó szinten a készülék ugyanazt kínálja, mint az X5 Series 2 erősítő, beleértve a számítógépekkel való kapcsolatot biztosító USB-B aljzatot. Az új Michi modellek már rendelhetők, a forgalmazás még ebben a hónapban megkezdődik.

A termék hazai forgalmazója az Aymara Kft.

Forrás: www.rotel.com