TEUFEL MUSICSTATION – Üdvözlet Berlinből

A Teufel ördögi hatékonysággal igyekszik kiszolgálni a konzumer hangrendszerek kedvelőit. A német manufaktúra ezúttal egy olyan új egydobozos, több funkciót egyesítő modellt mutatott be, amely egészen kis lábnyommal rendelkezik.

A harmadik generációs TEUFEL MUSICSTATION (499 EUR) FM és DAB+ rádióadások vételére és CD lejátszásra egyaránt alkalmas, amelyek mellett átfogó streaming funkciókat is kínál. A készülék megfelelő Alexa hangeszköz (pl. Echo Dot) közbeszúrásával hangutasításoknak is képes eleget tenni. A rendszer távirányítóval, alkalmazáson keresztül vagy fizikai gombokkal vezérelhető, utóbbiak a ferde tetőlemezen kaptak helyet. A fedél megdöntésére azért volt szükség, mert a készülék igény esetén falon is elhelyezhető és így könnyebben hozzáférhetők a kezelőszervek és jobban látható a kijelző.

A vezetékmentes streaming Bluetooth aptX (5.0) modul segítségével valósul meg, a függőlegesen tájolt slot-rendszerű CD olvasó a gyári és írható lemezeket egyaránt elfogadja. A készülék beépített memóriával is rendelkezik, összesen hét rádióállomás tárolására van lehetőség. A rendszerhez USB meghajtó is társítható, illetve egy fejhallgató csatlakozót (3.5 mm) is kapunk. A burkolat alatt 100W összesített teljesítményt biztosító D osztályú erősítő kapott helyet. Összesen hat Dynamore Ultra hangszóró került beépítésre, két mélysugárzó és két full range hangszóró néz előre, amin felül oldalanként egy-egy mélyközép egység hivatott a hangszínpadot szélesíteni.

Forrás: www.teufel.de/en