Több hordozható újdonságot jelentett be a JBL

A JBL frissített és új vezetékmentes fülhallgatókkal, valamint különböző hordozható és viselhető hangkeltőkkel bővíti kínálatát.

A fülesek közül a JBL LIVE FREE NC+ (159 EUR) érdemel leginkább figyelmet. A vezetékmentes készülék aktív zajszűrést kínál, ami mellett a Dual Connect+ Sync technológiát is megkapta. Utóbbi a jobb és bal egységeket egymástól elkülönítve kezeli, így a két oldal eltérő feladatokat (pl. egyik hívást lehet bonyolítani, míg a másikon zene hallgatható) is végezhet. Az októberben érkező IPX7 tanúsítványt kiérdemlő készülék összedolgozik a hangsegédekkel, környezeti (ambient) üzemmóddal is rendelkezik és huszonegy órás kombinált használatot biztosít.

A JBL REFLECT MINI TWS (149 EUR) fülhallgató alapvetően a fentebb tárgyaltakat tudja, üzemidő tekintetében sem kerül hátrányba. A készülék illeszkedését fültámasz segíti, ami főként intenzív mozgás közben tehet jó szolgálatot. A harmadik újdonság a JBL TUNE 225TWS (100 EUR) fülhallgató, ami a 220TWS modellt váltja. Zajcsökkentés nincs, ugyanakkor az új tizenkét milliméteres átalakítókat a társaság Pure Bass technológiája támogatja, amely papíron kövérebb basszust jelent. A kombinált üzemidőt huszonöt órában határozta meg a gyártó.

A JBL Bluetooth hangkeltők kifejezetten népszerűek, ezért a társaság három következő generációs modellt is bemutatott. A négy meghajtót dolgoztató JBL XTREME 3 (299 EUR) hangszóró az ígéretek szerint még dinamikusabb hangélményt kínál. Az alacsony tartományok reprodukcióját két passzív radiátor támogatja, így szabad környezetben is erőteljes hangzás várható. A készülék víz és porálló, praktikus szíjat kapott, ami megkönnyíti a szállítást. A beépített akkumulátor tizenöt órát bír egyetlen töltéssel és powerbank funkciót is kapunk. A Party Boost funkcióval a hangszórók társíthatók egymáshoz, összesen száz kompatibilis eszköz fűzhető láncba, amivel már elég durva hangzavar kelthető.

A viselhető hangszórók pl. túrázás közben jöhetnek kapóra, hogy a kezek szabadon maradjanak. A JBL GO 3 (40 EUR) külsejét megújították és kapott egy masszív fület, ami megkönnyíti a rögzítést. A JBL PRO SOUND hangolású készülék öt órás üzemidővel rendelkezik, víz és porálló (IP67), vezetékmentesen társítható a forrásokhoz. A lakatot formáló JBL CLIP 4 (60 EUR) funkcionálisan nem tud többet, azonban dupla üzemidőt kínál és az átdolgozott karabineres rögzítés is praktikusabbnak ígérkezik, mint a füles megoldás. Az Xtreme 3 és Go 3 hangszórók októberben jönnek, míg a Clip 4 novemberben kerül a boltokba.

Forrás: www.news.jbl.com/en