Bemutatta a legújabb zászlóshajó tévéit a TCL

Egy online termékbemutató keretében a TCL lerántotta a leplet az idei csúcsfejlesztésekről, több izgalmas bejelentéssel is készült. Említésre került egy új Mini LED technológia, egy nagyméretű tévé termékcsalád, valamint számos életminőséget is javító okosotthon-fejlesztés.

X955 QD-Mini-LED

A TCL egy ideje kétségtelen a televíziós piac élmezőnyébe tartozik. A márka az OMDIA tavalyi felmérése szerint a kilencvennyolc hüvelykes tévék és a Google TV platform piacvezetője. A TCL belső mérése szerint a QD-Mini LED tévé eladások 114,5 százalékos növekedést mutatnak, ami mellett QLED modellek iránt is egyre nagyobb (69,9 százalékos növekedés) a kereslet.

Az XL Collection eladásaiban mért (67,8 százalékos) növekedés tovább erősíti a márka elkötelezettségét a nagyméretű tévék fejlesztése mellett. A TCL erőfeszítéseit nem csupán a felhasználók pozitív visszajelzései igazolják, hiszen a társaság az éven számos szakmai (pl. CES Innovációs Díj, Red Dot Design, EISA) díjat is begyűjtött.

C955 QD-Mini-LED

A TCL hivatalosan is bemutatta a kilencvennyolc hüvelykes X955 QD-Mini LED 4K televíziót, amely több mint 5000 full array local dimming zónával és 5000 nites csúcsfényerővel büszkélkedhet. Az új generációs Mini LED technológiának köszönhetően sikerült jelentősen (27,5%) megnövelni a fényerőt, javítani (33%) a betekintési szöget és a fényvezérlési pontosságot.

Az X955 több mint egymilliárd színt képes megjeleníteni és 98% százalékban fedi le a DCI-P3 színtartományt. A burkolat alatt a harmadik generációs AiPQ Processzor dolgozik, saját fejlesztésű AI algoritmusokat felhasználva. Az új modellben 4.2.2 csatornás Onkyo hangrendszer kapott helyet, amely 160W teljesítményre képes.

C755 QD-Mini-LED

A márka bemutatta továbbá az XL család legújabb, szintén kilencvennyolc hüvelykes (C955 QD-Mini LED) tagját, amely több mint 2000 local dimming zónával és 2000 nites csúcsfényerővel rendelkezik. A mozis hangélményt 120W teljesítményű, Dolby Atmos szabványt támogató Onkyo hangrendszer hivatott biztosítani. További újdonságként a C755 QD-Mini LED (Európában C805) és a P745 4K UHD tévékről is lekerült a lepel. Előbbi 1300 nit csúcsfényerővel és 144 Hz-es VRR-rel érkezik, utóbbi pedig a márka legújabb elérhető áron kínált modellje.

P745 4K UHD Google TV

A TCL világelsőként készül támogatni Dolby legújabb fejlesztését, a Dolby Atmos FlexConnect segítségével a tévé hangrendszere vezeték nélküli hangszórókkal lehet megtoldani a még kiterjedtebb Dolby Atmos hangzás érdekében.

Forrás: www.tcl.com