Beosound A5 – Kint és bent is nagyot szól

A Bang & Olufsen legújabb Bluetooth hangszórója a GamFratesi stúdió közreműködésével született. A készülék a márka legizmosabb hordozható modellje.

A BEOSOUND A5 (999 EUR) víz és porálló (IP65) készülék, tehát nem csupán a négy fal között használható. Az alumínium-ötvözet házban négy digitális erősítőnek szorítottak helyet, amelyek együtt 280W teljesítményt biztosítanak. A készülék egy húsz milliméteres magas- és két ötven milliméteres középsugárzóval rendelkezik, amelyek mellé egy százharminc milliméteres mélynyomót társítottak. A hangrendszer 360 fokos sugárzásra képes, szólóban vagy sztereó párként is használható.

A hangélményt az Adaptive Bass Linearization elnevezésű eljárás hivatott javítani, további finomításra a hivatalos társalkalmazáson keresztül van lehetőség. Az új modell a márka Mozart platformjára épült, ami jövőbeni frissítések fogadását és telepítését egyszerűsíti, adott az Active Room Compensation funkció, ami egy hordozható hangszóró esetében kifejezetten jó szolgálatot tehet. Streamingelni AirPlay2, Chromecast és Spotify Connect segítségével lehet. Vezérlésre a már említett alkalmazás, valamint a vezetékmentes töltőként is funkcionáló fedlapon elhelyezett gombok használhatók.

A Bluetooth (AAC, SBC) és WiFi-képes (2.4/5 GHz) Beosound A5 Nordic Weave (világos szőtt burkolat) és Dark Oak (antracit tölgyfa burkolat) változatokban kerül forgalomba, utóbbiért egy százassal többet kell fizetni. A forgalmazás a napokban kezdődik.

Forrás: www.bang-olufsen.com