FiiO FT5 nyitott síkmágneses fejhallgató

A FiiO bemutatta második nyitott fejhallgatóját, amivel a társaság a portfólió bővítése mellett a piaci helyzetét igyekszik tovább erősíteni.

A FiiO FT5 (499 USD) fejhallgatót kilencven milliméteres, darabonként húsz (tizenegy a meghajtó belső és kilenc a külső felületén) neodímium mágnest dolgoztató, rendkívül vékony membránnal (6μm) rendelkező meghajtókkal szerelték. A dinamikus meghajtókhoz képest a síkmágneses átalakítók a teljes membrán felületet kihasználják, dinamikus és részéletekben gazdag reprodukciót szavatolnak. Természetesen a kialakításból fakadó hangszivárgás miatt ezek a fülesek otthoni használatra lettek kitalálva.

A burkolat magnézium-alumínium ötvözetből készült, a ház hátoldala akusztikus terelőként is funkcionál, a rácsozatnak a levegőáramlás szabályozásában jut szerep. A hosszú távú kényelemről gazdagon párnázott (bőr és velúr) fülkagylók és három tengelyes függesztés gondoskodik. Az új modell másfél méteres zsinórral, kiegészítő adapterekkel, bőr táskában kerül forgalomba.

FiiO FT5

Típus: síkmágneses
Kialakítás: nyitott
Frekvencia-átvitel: 7Hz – 40 kHz
Meghajtó mérete: 90 mm
Meghajtó anyaga: PAR membrán, alumínium-ötvözet tekercsek
Impedancia: 36 ohm
Érzékenység: 96 dB/mW@1kHz
Tömeg: 465 gramm (kábel nélkül)

Forrás: www.fiio.com