Hisense L9G LaserTV – Csúcsminőségű házimozi

A frissen bemutatott TriChroma LaserTV fejlesztésekor a színpontosság és színtisztaság javítása volt az elsődleges cél.

A gyártó szerint az új modell jó alternatíva lehet azoknak, akik extra hitelfelvétel nélkül szeretnének csúcsminőségű mozi élményt otthonukba. A HISENSE L9G száz vagy százhúsz hüvelykes méretben kerül forgalomba, mindkét esetben ún. ALR (Ambient Light Rejecting) képernyőt kapunk, aminek lényege, hogy egyáltalán nem tükrözi vissza a környezeti fényeket. A száz hüvelykes változat opcionálisan ALR Daylight képernyővel is rendelhető, ami nappali körülmények között még jobb képminőséget ígér.

Az ultra-rövid távolságból használható (UST) vetítő piros, zöld és kék lézereket alkalmaz, az ígéretek szerint képes lefedni a BT.2020 színtér százhét százalékát. A mozgás megjelenítés állítólag tízszer gyorsabb, mint az OLED esetében. A specifikációs lap HDR10 és HLG támogatást is említ, van eARC HDMI 2.1 csatlakozó, valamint egy 40W teljesítményű Dolby Atmos hangrendszer is adott.

Van filmezéshez és játékhoz igazított üzemmód, az AndroidTV platform számos tartalomszolgáltató kínálatához biztosít hozzáférést, míg a Google Assistant a hangalapú keresésére is lehetőséget kínál. Az L9G lézertévé kisebbik változata várhatóan 5500 dolláros címkével kerül a piacra, míg a nagyobbik készülékért 6000 dollárt fognak kérni.

Forrás: www.hisense-usa.com