SERHAN SWIFT MU2 mk2 – A változások kora

Az európai piacon is népszerű ausztrál Serhan Swift bemutatta a Brigadier Mu2 hangfal átdolgozott kiadását.

A manufaktúra Brad Serhan tervező és Morris Swift elektromérnök közös vállalkozása. Előbbi harminc éves AV tapasztalattal rendelkezik, nevéhez köthetők az Orpheus hangfalak, számos professzionális felhasználóval (ABC Radio, Channel 10 és Studios 301) dolgozott együtt. Morris Swift a hetvenes évek középen végzett az NSW Egyetemen (Sydney), majd posztgraduális tanulmányokat folytatott a digitális jelfeldolgozás és képfeldolgozás területén. Kezdetben mikro-elektronikával foglalkozott szívritmus szabályzók és bionikus hallásjavító eszközök fejlesztésében vett részt.

Az MU2 mk2 (6500 GBP) esetében elhagyták a Brigadier elnevezést, aminek több oka volt. Egyfelől szerették volna hangsúlyozni, hogy a számozás ellenére ez egy megközelítőleg vadonatúj konstrukció, másfelől igyekeztek elkerülni a korábbi modellekkel (Brad előző vállalata Brigadiers Audio néven futott) való mindenféle összehasonlítást.

A „megközelítőleg vadonatúj” megnevezés nem véletlen, ugyanis a készülék majd minden fontosabb elemét (kabinet, hangszórók, keresztváltó) felülvizsgálták és módosították, felhasználva az mu2 Special Edition során szerzett tapasztalatokat. Ugyan a Relevator szériából származó ScanSpeak meghajtók ránézésre ugyanazok, mint korábban a gyártó állítása szerint alacsonyabb torzítás, finomabb lecsengés és laposabb válaszgörbe jellemzi az új rendszert.

A kabinet eltérő sűrűségű elemekből készült, ahogy a merevítést is tovább javították. A kabinet nettó tömege egy kilóval növekedett az eredetihez képest. A keresztváltókat (magas és basszus) szeparáltan helyezték el, a vezetékezés kézzel történt, mindenhol pont-pont forrasztást alkalmaztak. A hátoldalra ródium bevonatú, nagy tisztaságú rézből készült Cardas márkájú terminálok kerültek. Az új modell érzékenysége 84dB/1m/2.83V, a névleges impedancia 6 ohm, a teljesítmény 100W (RMS). A frekvencia átvitelt 45 Hz – 30 kHz értékek között határozta meg a gyártó.

Forrás: www.serhanswift.com