Újabb átlátszó OLED panelt villantott az LG

Az elsősorban kereskedelmi felhasználásra szánt, transzparens OLED megjelenítők nem számítanak újdonságnak, a nagyok közül a Panasonic is előállít a saját megoldásával, de LCD formátumban a Samsung is úttörőnek számít.

Az átlátszó OLED kijelzők esetében az egyik negatívumként azt szokás emlegetni, hogy a panelek világosabb környezetben kevésbé hatékonyak. Az LG ezért összedolgozott az intelligens üvegeket fejlesztő GAUZY csapatával, aminek eredménye egy erősebb fényben is jól látható kijelző lett. Az OLED panel olyan külső borítást kapott, ami a Gauzy Suspended Particle Device technológiájának köszönhetően alkalmas a külső fényviszonyokhoz igazodni. Az SPD képes a kijelzőre eső fény közel száz százalékát blokkolni, minden körülmények között láthatóvá téve a megjelenített információkat, miközben nem takarja ki a megjelenítő mögötti területet.

Az LG komoly lehetőségeket lát a technológiában, Pekingben és Shenzhenben a metrókocsik ablakába telepítettek átlátszó OLED paneleket, de néhány népszerűnek számító koreai üzletben is megtalálhatók a kijelzők, illetve kiállításokon is használják őket. Az LG egyébként hamarosan egy másik transzparens panel bemutatójával is készül, amely a Gauzy Insulated Glass Unit technológiája révén fokozottan ellenáll az ütéseknek és rezgéseknek.

Forrás: www.lg.com/news www.hdtvtest.co.uk